Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.06. 13:53

Szennyvízhálózat fejlesztési projekt Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza – Az érintett ingatlantulajdonosok már csak április végéig csatlakozhatnak a Nyíregyháza Városi Csatornamű-építő Vízgazdálkodási Társuláshoz.</p>

Ezt követően már csak egyösszegben fizethetik ki a 126 ezer forintos szennyvíz-csatorna építési hozzájárulást – hangzott el csütörtökön a Városházán, ahol Mikó Dániel és Pató István tartottak sajtótájékoztatót a Nyíregyházát érintő 16 milliárd forintos szennyvízhálózat fejlesztési projekt jelenlegi állásáról.

Mikó Dániel elmondta: a mintegy 7500 ingatlan tulajdonost érintő beruházás előkészítése folyamatosan zajlik. Létrejött egy társulás 5210 alapító taggal, ami azt jelenti, hogy azok számára is kötelezővé vált a tagság, akik még nem csatlakoztak.

A tagság számtalan előnnyel jár a jelentkezők számára – mondta a szakember – hiszen a hozzájárulást négy éven át havi részletekben fizethetik, különböző konstrukcióknak köszönhetően.

Aki a meghatározott ideig csatlakozik a társuláshoz havi 2080 Ft – csekken 2180 Ft-ot – fog fizetni. A díjfizetés további részleteiről elmondta: a pénzintézet tájékoztatása nem volt egyértelmű mindenki számára.

A kiküldött csekkeket a szerződéskötést követő első hónaptól kell rendszeresen fizetni. Pató István a tervezési folyamatról elmondta: négy vízjogi tervcsoport engedélyezése van folyamatban – a város területeinek alapján – ezt követően kiírják a pályázatot a kivitelezésre, és a mérnöki és piár tevékenységre is.

- Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!