Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.20. 13:22

A szabolcs-szatmár-bereg megyei aranybányák is a fejekben találhatók

<p>Nyíregyháza - A tudásalapú gazdaság fejlesztésében hazánk leginkább a szellemi tőkéjére építhet. A tudás hasznosítását elősegítő társadalmi-gazdasági környezetre, az innovációs szemléletű kezdeményezésekre van szükség. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szabolcs_Szatm_r_Bereg_megye_aranyb_ny_nk_a/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szabolcs-Szatmár-Bereg megye aranybányánk a fejekben található 2008.03.20." /></a></dia></p>

Abban nem reménykedhetünk, hogy hazánk területén aranybányára vagy kiterjedt olaj- és gázmezőkre bukkanunk, vagyis a nemzetgazdaság fejlesztésében csak az itt élők szellemi kapacitására, munkájának színvonalára hagyatkozhatunk – hangsúlyozta a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal elnökhelyettese csütörtökön Nyíregyházán.

Dr. Lippényi Tivadar a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Kht. (MFÜ) „Innovációs menedzserképzés” c. projektjének zárókonferenciáján tartott előadásában kiemelte: Magyarország versenyképességének javításához szükség van a jó oktatási rendszerre és a tudás hasznosítását elősegítő társadalmi-gazdasági környezetre, az innovációs szemléletű kezdeményezésekre. Ebben rejlik a jelentősége annak a képzésnek is, mely révén az MFÜ speciálisan felkészített innovátorai átadhatják tudásukat a megye különböző szervezetei, önkormányzatai, kistérségi társulásai, vállalkozásai számára, segítik a megyei innovációs hálózat kiépítését és az innovatív programok végrehajtását.
- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!