Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.01. 15:21

Dióhéjban - Terem, Nyírbogát

<p>Terem, Nyírbogát - A közelmúltban ismét ellátogatott Nyírbogátra az Egyesült Királyság Nemzetközi Szent-György Lovagrendjének nemzetközi nagymester helyettese, Bathelt Mária Julianna. Nagy volt az öröm a nagyközségi óvodában.</p>

Nyírbogát

A közelmúltban ismét ellátogatott Nyírbogátra az Egyesült Királyság Nemzetközi Szent-György Lovagrendjének nemzetközi nagymester helyettese, Bathelt Mária Julianna.

Nagy volt az öröm a Nagyközségi Önkormányzat Napközi Otthonos Óvodájában, hiszen a bogáti óvoda gyerekei 150 garnitúra étkészletet kaptak, ami megfelel a HCCP előírásoknak.

– Gyerekeinknek nagyon tetszett a Micimackó figurás étkészlet. Bizonyára ezekből még az étel is ízletesebb, finomabb lesz számukra. Köszönetük jeléül a kicsik műsort adtak elő a vendégeknek – mondta el Gulyás Jánosné.


Terem

Szokatlan esemény történt szenteste Teremben. A csendes kis faluban, a csúszós úton betlehemesek jártak házról házra. Vitték a kis Jézus szeretetét minden családba.

Papp Miklósné és férje fáradtságos munkájuk mellett a szomszéd és saját gyerekeikkel megtanították e régi szép betlehemes játékot. Örömmel tanulták, ez látszott az átéléssel előadott játékukon is. Ahová betértek szeretettel fogadták őket. Velük énekeltek, és bizony, sok esetben az öröm könnye is megjelent arcukon.

A helybéliek remélik: így talán sikerül megmenteni, megőrizni a múlt hagyományait!

 

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!