Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.29. 13:51

Gömböcben versenyeztek Kömörőben

<p>Kömörő - Nem fogott ki a gömböc a versenyző csapatokon, jól sikerült a térség idei utolsó rendezvénye. <dia width="850" height="630" alt="Gömböcben versenyeztek Kömörőben 2007.12.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/G_mb_cben_versenyeztek_K_m_r__337_ben_2007_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gömböcben versenyeztek Kömörőben 2007.12.29." /></a></dia></p>

Világraszóló disznótort tartottak szombaton Kömörőben: a település első alkalommal rendezett Gömböcfeszt elnevezésű rendezvényén 9 csapat dolgozta fel az általa levágott mangalicát.

– Egyre kevesebben vágnak disznót manapság, s akkor is azon igyekeznek a résztvevők, hogy minél előbb végezzenek a munkával. Rendezvényünk éppen ezért a hagyomány átörökítésén túl azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok megismerjék a disznóölés és -feldolgozás menetét és megtapasztalják hangulatát – hangsúlyozta Juhász András polgármester.

Dr. Hanusz Árpád, a Falusi Turizmus megyei szervezetének elnöke kiemelte: a most indított rendezvénnyel Kömörő is belép a Szatmári Fesztivál programjába, s bebizonyítja, nem csak nyáron lehet turistát vonzani a térségbe. Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő úgy vélekedett, az év végi időpont különösen szerencsés, hiszen az ünnepek alatt az ország távolabbi pontjairól is sokan ellátogatnak a térségbe. Érdeklődőből nem volt hiány, sok kíváncsi tekintet kísérte végig a hajnali fogópálinkás koccintástól a disznótoros vacsoráig tartó vidám programot, amelynek fénypontja az elkészült gömböcételek megkóstolása volt.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!