Közbeszerzés

2024.05.06. 11:07

Két intézmény újulhat meg Derecskén

A sportcsarnok és a középiskolai kollégium energetikai korszerűsítését végzik majd el.

Haon.hu

Derecske sportcsarnoka is megújulhat

Forrás: Napló-archív

Két intézményének épületenergetikai korszerűsítésére indított közbeszerzési eljárást Derecske önkormányzata. A Közbeszerzési Értesítőben április végén megjelentek szerint a középiskolai kollégium és a városi sportcsarnok modernizálását hajtják végre önkormányzati beruházásban. A közbeszerzés az épületenergetikai korszerűsítés kivitelezőjének kiválasztását célozza.

Felújítanák a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium Köztársaság út 99. szám alatti kollégiumi épületét. A tervek alapján homlokzati hőszigetelés készül, továbbá a lábazat is hőszigetelést kap. 

A tervek alapján homlokzati hőszigetelés készül, továbbá a lábazat is hőszigetelést kap. A homlokzatot újravakolják, újraszínezik, a teljes épület külső nyílászáróit cserélik 73 darab műanyag szerkezetű, fokozott légzárású, 3 rétegű hőszigetelt üvegezésű nyílászáróra. A gépészeti felújítás során 4 darab levegő-víz hőszivattyú beépítését tartalmazza központi, időjárásvezérelt, programozható termosztáttal, továbbá helyiségenkénti szabályozással 60 darab termosztatikus radiátor szelepfejet szerelnek fel. Akadálymentesítés keretében a bejáratnál rámpát, illetve a bejárat közelében akadálymentes wc-mosdót, valamint akadálymentes parkolót alakítanak ki.

 A sportcsarnok tetejét is leszigetelik

Szintén korszerűsítik a Kossuth utca 18/a alatti sportcsarnok épületét. A homlokzatot hőszigetelik, újravakolják, újraszínezik. A lapostetőt csapadékvíz ellen szigetelik és hőszigetelést is kap, illetve a padlásfödémek és tetőtérbeépítés határoló szerkezeteit is hőszigetelik. 

A magastető felé új ereszcsatorna és új párkányfedés készül antracitszürke lemezből. A gépészeti felújítás sprán a fűtésszabályozást korszerűsítik időjárásvezérelt, programozható termosztáttal, valamint helyiségenkénti szabályozással (90 darab termosztatikus radiátor szelepfejet szerelnek fel). A bejáratnál rámpa, illetve a bejárat közelében akadálymentes wc-mosdó készül, valamint akadálymentes parkolót alakítanak ki.

A munkára 8 hónap áll majd rendelkezésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában