Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.13. 13:25

Csökkentik az építményadót

<p>Nyíregyháza - Péntek délután rendkívüli közgyűlést tart a megyeszékhely képviselő-testülete, mindkét napirendre kerülő előterjesztés határidőhöz kötött, megtárgyalásuk ezért nem várhat a hétfői közgyűlésig.</p>

Az egyik előterjesztés az építményadó csökentését javasolja: jelenleg a korrigált forgalmi érték 2,8 százalékát kell fizetni, a tervezet két tizedes csökkentést javasol.

Csabai Lászlónépolgármester az ennek kapcsán tartott sajtótájákoztatón azt mondta, erre azért van lehetőség, mert a most megnyitott nagy áruházak jelentős mértékű többletadót fitzetnek be.

Szokol Tibor, az önkormányzat MSZP frakciójának vezetője bejelentette: a Észak-alföldi regionális Közigazgatási hivatal vezetője közös állaspontot fogalmazott meg az önkormányzatok szervezeti és működési szabályzatával (szmsz) kapcsolatban, s kimondta, hogy a Nyíregyházán ősszel módosított szabályzat nem törvénysértő.

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz frakció kezdeményezésére indított vizsgálat során a megyei közigazgatási hivatal az szmsz-t jogszabály sértőnek találta, a frakció azt fontolgatta, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul. A közigazgatási hivatal regionális vezetője, dr. Kerekes Edit azt írta: ezt a lépést nem tartja indokoltnak.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!