Sport

2019.04.02. 11:15

Vívósikerek Eszéken és a diákolimpián

Debrecen - Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással nyerte az eszéki kadet nemzetközi párbajtőrversenyt, de a diákolimpia vasárnapi csapatversenyein is jutott a debrecenieknek érem - olvasható az Interfencing DSC közleményében.

Debrecen - Kálmán Gyöngyvér magabiztos vívással nyerte az eszéki kadet nemzetközi párbajtőrversenyt, de a diákolimpia vasárnapi csapatversenyein is jutott a debrecenieknek érem - olvasható az Interfencing DSC közleményében.

Kálmán Gyöngyvér a szombati bronzérmes diákolimpiai szereplést követően vasárnap Eszéken lépett pástra nemzetközi párbajtőrversenyen. Nyisztor Sándor tanítványa veretlenül nyerte meg az Osijek Fencing Cup U17-es női párbajtőrversenyét. A magabiztos csoportkört ellenállhatatlan táblamérkőzések követték, ahol a remek napot kifogó Gyöngyvér minden ellenfelét 10 kapott találat alatt tudta tartani. A „legszorosabb” mérkőzését is 15-9-re nyerte.

A Budapesten megrendezett diákolimpia vasárnapi versenynapján az Interfencing DSC versenyzői, Fekete Ágnes, Simon Petronella és Wladimír Véda alkotta női kardcsapat a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola színeiben nyert aranyérmet. Kálmán Zille, az eszéki junior döntőt követő napon, szintén „kossuthos” színekben ezüstérmes lett a női párbajtőrcsapattal (a csapat tagjai voltak Varga Dóra és Budai Marianna, mindketten a szintén debreceni, Békessy Béla Vívó Klub sportolói).

Nyisztor-Csáki Sándor az Interfencing DSC edzője elégedett volt a hétvégén látottakkal. „Nagyon jó erőpróba volt az eszéki megmérettetés és a diákolimpia is, ahol az értékes érmek és helyezések mellett nagyon fontos versenytapasztalatokkal lettünk gazdagabbak. A versenyek remek felkészülésként szolgáltak a tavaszi megmérettetésekre” - mondta.

Dávid László, az egyesület edzője szerint jó ötlet az olyan versenyek megrendezése, ahol az egyesület sportolói az iskolájuk színeiben mutathatják meg tudásukat. „Elsődlegesen annak örülünk, hogy a gyerekeknek nagyon fontos az, hogy képviselni tudják az iskoláikat. A Diákolimpián háttérbe szorulnak a klubérdekek ezt bizonyítja a két debreceni egyesületből összeállított Kossuthos női párbajtőrcsapat példája. Egyesületünk számára a vívás a legfontosabb, mindig segítünk, ha kérnek. Zille a szombati eszéki túra után – és a pihenés helyett – vállalta a közel 3 órás éjszakai utazást a Kossuthos csapat kedvéért“ - nyilatkozta a mester.

- Interfencing DSC -

Ezek is érdekelhetik