Sport

2019.03.07. 11:33

Otthon véreztették ki a Real Madridot

Madrid, Dortmund - A spanyolok hiába nyertek Amszterdamban 2–1-re, otthon csúnyán elhasaltak.

Madrid, Dortmund - A spanyolok hiába nyertek Amszterdamban 2–1-re, otthon csúnyán elhasaltak.

Kedden véget ért a Real Madrid idényének érdemi része, a „királyi gárda” egy héten belül három hazai vereséget szenvedett el, a következmények pedig: kiesés a Király-kupából, 12 pontosra nőtt a hátrány a listavezető Barcelonához képest a bajnokságban, és nem lesz BL-címvédés. A fantasztikus teljesítményt nyújtó Ajax 4–1-es madridi sikere és továbbjutása valódi szenzáció – a holland csapat nemcsak eredményes, látványos futballal lépett tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe – írja az nso.hu.

Jobbak voltak

„Azt hiszem, sosem éreztem még ennyire kellemetlenül magam, képtelen vagyok megmagyarázni az eredményt. Egy hét alatt elúszott minden, hiábavaló lenne kifogásokat keresnünk, ellenfelünk egyszerűen jobb volt és megérdemelten jutott tovább. Két hiba után 0–2, majd a második félidőt jól kezdtük, viszont a harmadik góllal vége volt mindennek. Nem érzem úgy, hogy vége lett ezzel a vereséggel egy ciklusnak, hiszen fiatal és fejlődőképes a csapatunk” – értékelt a Real Madrid védője, Dani Carvajal.

Az Ajax csapatkapitánya, Matthijs de Ligt szuperlatívuszokban beszélt az amszterdamiak teljesítményéről – és nem is esett túlzásokba a visszavágót látva.

„Tudtuk, hogy van esélyünk, hittünk abban, hogy ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor problémákat okozunk a Realnak. Ez már az első mérkőzésen világossá vált. A létező legjobbunk volt, amit ma láttak. Valódi csapatjátékot mutattunk be, a támadóink nagyszerűen segítettek be a védőknek. Korábban a Bayernt is megizzasztottuk, most kiejtettük a címvédőt. Ki tudja, hol a végállomás?” – mondta a védő.

HBN


BL – a keddi eredmények

Nyolcaddöntő, visszavágók

Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland) 1–4 (0–2)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 77 013 néző. Vezette: Felix Brych (német)

Gólszerző: Asensio (70.), ill. Zijes (7.), David Neres (18.), Tadics (62.), Schöne (72.)

Kiállítva: Nacho (93.)

Továbbjutott: az Ajax, 5–3-as összesítéssel.

Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol) 0–1 (0–0)

Dortmund, Signal Iduna Park, 66 099 néző. Vezette: Danny Makkelie (holland)

Gólszerző: Kane (48.)

Továbbjutott: a Tottenham, 4–0-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!