Sport

2019.03.05. 08:54

Kiderül, mely csapatok folytathatják Bajnokok Ligáját

Madrid, Dortmund - BL: nem babra megy a játék, a nyolcaddöntő visszavágói következnek.

Madrid, Dortmund - BL: nem babra megy a játék, a nyolcaddöntő visszavágói következnek.

Két párharccal folytatódik kedden este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője: 21 órától rendezik a Real Madrid–Ajax (élő: M4 Sport), valamint a Borussia Dortmund–Tottenham Hotspur (élő: Spíler2) összecsapást is.

Ezek már visszavágók, vagyis eldől, a négy együttes közül melyik az a kettő, mely elsőként biztosítja be a helyét a legjobb nyolc között.

Február 13-án, szerdán találkoztak már a felek: az Ajax otthon 2–1-re kapott ki a spanyoloktól, míg a Tottenham megnyugtató, 3–0-s előnyre tett szert hazai pályán a német együttessel szemben.

A kapitány nélkül

A Real biztosan nem számíthat csapatkapitányára, Sergio Ramosra, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága bizonyítottnak látta, hogy a Real Madrid játékosa szándékosan szabálytalankodott az Ajax elleni BL-nyolcaddöntőben úgy, hogy sárga lapot kapjon érte. Ezért büntetése két találkozó, vagyis a nyolcaddöntő-visszavágó mellett csapata következő európai kupameccsét is kihagyni kényszerül.

A Galaktikusok múlt héten kétszer is kikaptak nagy riválisuktól, a Barcelonától. A Real játékosa, Dani Carvajal elmondta, az Ajax ellen a legjobb játékukra lesz szükségük, mert az első mérkőzésen meggyőződtek a hollandok jó képességeiről, ráadásul ellenfelük múlt szerda óta nem lépett pályára, így csak a madridi visszavágóra készült. Hozzátette, reméli, a szurkolóik nem pártolnak el tőlük, szeretnék őket kiengesztelni.

Már eldőlt?

A másik keddi meccsen a Bundesliga éllovasa és a Premier League harmadik helyezettje csap össze egymással Dortmundban. A házigazda pénteken meglepetésre 2–1-re kikapott a kiesés elkerüléséért küzdő Augsburg otthonában, de egyébként sincs bombaformában, legutóbbi hét összecsapásán csak egyszer nyert.

A Tottenham háromgólos előnye birtokában nyugodtabban várhatja a visszavágót, ugyanakkor a formája nem meggyőző, az utóbbi időben alulmaradt a Burnley és a Chelsea vendégeként, szombaton pedig úgy ért el otthon döntetlent az Arsenal ellen, hogy Harry Kane a 74. percben büntetőből egyenlített. Az angolok előnye tetemes, de majd kiderül, elég-e ez a továbbjutáshoz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!