Sport

2019.02.11. 08:56

Gúnyolódtak a fociszurkolók, kitilthatják őket

Southampton - A két Southampton-szurkoló repülőgépet utánozva hergelte a Cardiff City drukkereit a hétvégi bajnokin.

Southampton - A két Southampton-szurkoló repülőgépet utánozva hergelte a Cardiff City drukkereit a hétvégi bajnokin.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójának szombati játéknapján Cardiff City 2–1-re nyert a Southampton otthonában – írja a Nemzeti Sport Online. A walesi együttesnek ez volt az első mérkőzése azóta, hogy hivatalossá vált, Emiliano Sala holttestét emelték ki a lezuhant és elsüllyedt repülőből, így ezúttal is megemlékeztek az elhunyt argentin labdarúgóról – két hazai szurkoló azonban gúnyolódni kezdett a lelátón, ezzel hergelve a vendégszektorban lévőket.

Elhatárolódtak

A videofelvételek tanúsága szerint két Southampton-szurkoló is repülőgépet utánozva gúnyolódott a Cardiff-drukkerek felé fordulva. A Daily Mail le is közölte a gusztustalan incidensről készült fényképet.

A szombati esettől a Southampton közleményben határolódott el. A BBC beszámolója szerint a klub azonosította a két renitens szurkolót, majd az adataikat átadta a rendőrségnek. A klubvezetők terve, hogy a két drukkert kitiltsák a St. Mary’s Stadionból.

Mint ismert, január 21-én a Nantes-ból rekordösszegért Cardiffba igazoló Salát a walesi fővárosba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magán­adományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!