Sport

2018.12.15. 19:09

Ismét betalált Bódi és Szécsi

Idegenbeli győzelemmel búcsúzott a DVSC a 2018-as labdarúgó évtől; a Haladás ellen gyűjtötte be a három pontot.

Idegenbeli győzelemmel búcsúzott a DVSC a 2018-as labdarúgó évtől; a Haladás ellen gyűjtötte be a három pontot.

Már pénteken elutazott a debreceni gárda a szombat késő délután Szombathelyen, a Haladás ellen soron következő bajnoki labdarúgó mérkőzésére. A győzelmi esélyek mindenképpen a Loki mellett szóltak, hiszen a debreceni alakulat a tabella hatodik, míg a vendéglátók a tizenkettedik, tehát utolsó helyén várták a találkozót úgy, hogy a DVSC háromszor több pontot – szám szerint huszonhetet – gyűjtött ellenfelénél. Szintén a Loki esélyeit erősítette, hogy a debreceniek az utolsó két bajnoki mérkőzésen nem kaptak gólt, és mindkét meccset megnyerték.

A Haladás ellen azonban nem mehet biztosra a Loki, hiszen az utóbbi években inkább a szombathelyieknek állt a zászló, illetve döntetleneket ért el a vasiak ellen. Legutóbb ősszel a Nagyerdei Stadionban, ahol hiába támadta végig a piros-fehér gárda a meccset, pontosztozkodással zárult a meccs. Az pedig, hogy a Haladás kieső helyen van, az előjelek szerint tovább nehezíthette a debreceniek dolgát.

Bódi bombája

Ezt látszott igazolni az első perc történése, mert bár a Loki kezdte a játékot, a 33. másodpercben Kassai játékvezető Nagy Sándor kapuja előtt már a tizenegyespontra mutatott. Egy beadás Haris kezét érintette. Az ítélet végrehajtó Gaál azonban hiába lőtte elemi erővel a jobb felső sarok felé a büntetőt, a jó irányba vetődő Nagy kiütötte a labdát, ami ismét Gaál elé került, ám a hazai játékos 10 méterről a kapu mellé bombázott. Hiába jártunk a második percben, Nagy Sándor bravúrja fordulópontot jelentett a mérkőzésben, hiszen egy kevésbé lelkes, mondhatni, hitehagyott Haladással játszott a bravúros védés miatt még inkább önbizalmat kapó DVSC. A debreceniek sorra vezették a támadásokat, amelyekből a 6. percben Avdijaj akár megszerezhette volna a vezetést, de egy beadás után 5 méterről a kapu mellé lőtt. A hazai csapat leginkább csak szabálytalanságokkal tudta megállítani a debreceni támadásokat. Mígnem a 14. percben egy szabálytalanságot követően a kaputól 22 méterre szabadrúgáshoz jutottak a debreceniek. A hely, a szög szinte pontosan megegyezett a Honvéd ellen vezető gólt jelentő szabadrúgáséval, az eredmény pedig ugyanaz lett: Bódi a sorfal fölött betekerte a labdát a jobb felsőbe.

A vendégek vezető gólja után is maradt a fölényük, ám gólhelyzet már nem alakult ki Király kapuja előtt. Közben Pávkovics sérülése miatt kényszerű cserét kellett végrehajtania Herczeg Andrásnak; Jovanovicot küldte csatába a vezetőedző. A vasi zöld-fehérek fokozatosan jöttek ki a debreceniek nyomásából, és egy-egy távoli lövés, illetve szögletek jelezték, hogy túl vannak a kihagyott tizenegyes okozta traumán. Előbb Bamgboye fejesét kellett védenie a Loki kapusának, majd Mészáros játszotta magát tisztára, és 3 méterről a rövidre küldött lövését védte hatalmas bravúrral Nagy. A félidő utolsó percei ismét a debrecenieké voltak. Avdijaj előtt kétszer is nyílt gólszerzési lehetőség, de a csatár mindkét alkalommal a kapu fölé lőtte a labdát.

Szécsi eldöntötte

A második félidőre Horváth Ferenc vezetőedző két játékost cserélt, Priskint és Grumicot küldte pályára, ettől remélve fordulatot a mérkőzésen. A Haladás vezetőedzőjének az elképzelése jó volt, hiszen egy támadóbb szellemű, agilisabb, elszántabb vasi csapattal állt szemben Herczeg András legénysége. A Lokit a térfelére szorította a Hali, ám helyzetig nem jutottak el, a debreceniek szervezetten és hatékonyan védekezve állították meg a hazai próbálkozásokat. Tíz perc elteltével a Loki fokozatosan kijött a hazaiak szorításából, és ismét kontrákra építve eljutott Király kapujának előterébe. Előbb Avdijaj, majd Szécsi előtt kínálkozott gólszerzési lehetőség, de a védők itt is a helyükön voltak. Az 58. percben azonban a DVSC hosszú passzos játékával szemben már nem volt ellenszere a hazai védőknek. A végletekig kijátszott helyzet végén Szécsi 12 méterről lőtte ki Király kapujának jobb alsó sarkát. A 2–0-s vendégvezetéssel eldőlni látszott a találkozó. Igaz, a gól után a Hali ismét nagyobb sebességre kapcsolt, ám helyzetig nem jutottak el. A debreceniek pedig továbbra is kontrákra játszottak, ami ha nem is eredményezett gólhelyzetet, szögleteket igen. Szécsi oldalhálót lőtt közelről, Avdijaj fejesét az ötösről Király hatalmas bravúrral védte. Miközben a Haladás játékosai hiába birtokolták többet a labdát, rúgtak több szögletet, távolról szabadrúgást, a jól záró, higgadtan védekező DVSC kapuja előtt nem tudtak helyzetet kialakítani. A DVSC szervezettebben, tudatosabban játszott, és begyűjtötte a három pontot Szombathelyen is.

KZS


OTP Bank Liga, 18. forduló

Szombathelyi Haladás – DVSC 0-2 (0-1)

Szombathely, 1220 néző. Vezette: Kassai (Szécsényi, Vígh-Tarsonyi)

Haladás: Király – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Dausvili (Priskin 46.), Jagodics - Bambgoye, Gaál (Ofosu 70.), Németh (Grumics 46.)

DVSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics (Jovanovic 30.), Ferenczi - Varga K. (Könyves 88.), Kusnyír, Haris, Bódi - Avdijaj, Szécsi (Takács 91.)

Gól: 0-1 Bódi (14.), 0-2 Szécsi (58.)

Sárga lap: Dausvili (24.), Tamás (44.), Németh (45+1.), Varga K. (57.), Bamgboye (76.), Mészáros K. (82.)

Kiállítva: Mészáros K. (90.)


[related-post post_id="4082055"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!