Sport

2018.11.01. 15:25

Hazai pályáért küzdenek a Gladiátorok

Debrecen - A cívisvárosi amerikaifutball-csapat a Budapest Cowbells vendége lesz november 4-én, az U19-es bajnokság alapszakaszának záró fordulójában.

Debrecen - A cívisvárosi amerikaifutball-csapat a Budapest Cowbells vendége lesz november 4-én, az U19-es bajnokság alapszakaszának záró fordulójában.

Nagy rangadó vár vasárnap a remekül szereplő juniorokra. Az arany-feketék eddig veretlenek az U19-esek bajnokságában. Mind a támadósor, mind a védelem teljesítménye fejlődik, és még egyik sem mutatta meg igazi valóját, az offense-ben például Kunkli Lászlót még alig láthattuk irányítani.

A Tigers elleni találkozón talán a defense mutatta a leglátványosabb előrelépést: megállították a Tigriseket a kritikus pillanatokban és bebizonyították, hogy fejben is érettek. Szűcs Botond fiai most az alapszakasz legfontosabb meccse előtt állnak, mivel győzelem esetén hazai pályán küzdhetnek majd a döntőbe jutásért.

Jelenleg a Budapest Cowbells vezeti az összesített tabellát. Támadósoruk eddig szinte kifogástalanul teljesített és a legtöbb pontot (116) szerezte, a védelem pedig a második legkevesebbet (18) engedte a bajnokságban. Irányítójuk, Kelemen Marcell a tavalyi szezonhoz képest nagyon sokat fejlődött, idén egyértelműen a csapat egyik vezéregyénisége. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy most már a Diósd Saints néhány fiatalja is a Kolomposokat erősíti.

„Várjuk a Cowbells elleni meccset, mindig jó kis csata kerekedik ki belőle” – mondta Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. „Hasonló védelmi rendszerben játszik a két csapat, és mindig kemény mérkőzéseket vívunk. Továbbra is próbálgatunk, csiszolgatunk a játékrendszeren. Jó dolog, hogy igazából nincs tétje az alapszakasz utolsó meccsének, tehát adott a lehetőség, hogy néhány újdonságot is kipróbálhassunk a szezon közepén, éles meccsen. A sérültjeink egy része felgyógyult, egy-két hiányzónk van csupán. Ettől függetlenül nyerni megyünk Budapestre.”

A Budapest Cowbells-Gladiators összecsapás november 4-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a budapesti Pénzügyőr pályán.

- Debrecen Gladiators -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!