Sport

2018.10.20. 14:12

DVSC Schaeffler: kijött a tudásbeli különbség

Debrecen - Ahogy Madalina Zamfirescu is mutatja, az első mérkőzést behúzta a Loki az egriek ellen. Folytatás hétfő este a hevesi megyeszékhelyen, immár a Magyar Kupában.

Debrecen - Ahogy Madalina Zamfirescu is mutatja, az első mérkőzést behúzta a Loki az egriek ellen. Folytatás hétfő este a hevesi megyeszékhelyen, immár a Magyar Kupában.

Pár nap alatt kétszer is megmérkőzik egymással a DVSC Schaeffler és az egri Eszterházy SC csapata. Az első összecsapásra a K&H női kézilabda liga égisze alatt került sor.

Az Eger szerezte az első gólt, de a Loki gyorsan fordított, és ettől kezdve nem is adta ki a kezéből a vezetést. Az egriek az elején még tudtak tapadni a házigazdára, de szép lassan kinyílt az olló a két gárda között, a 22. percben már öt volt közte (11–6). Támadásban Kovács Anna és Tóvizi Petra jeleskedett, védekezésben Madalina Zamfirescu többször is remekül lépett ki a felugró átlövőre, a kapuban pedig Triffa Ágnes hozta magát. Ezeknek is köszönhetően 16–10-es hazai vezetésnél vonultak félidőre szusszanni a csapatok.

Volt közte tíz is

A második játékrészben úgy tűnt, mintha az öltözőben ragadt volna a Loki, de aztán gyorsan összeszedte magát a hazai gárda, és tovább növelte előnyét. A 43. percben már tízre nőtt a különbség (25–15). Aztán közelebb araszolt az Eger, de a végén így is hétgólos, magabiztos győzelmet aratott a DVSC Schaeffler (32–25).

Nincs megállás, hétfőn ismét egymásnak feszül a két alakulat: az egri Eszterházy Főiskola tornatermében a Magyar Kupa következő körébe jutásért folyik majd a küzdelem. Az este 18 órától kezdődő összecsapás játékvezetői Marton Zsófia és Szabó Eszter lesznek.

MSZ


A tények

DVSC SCHAEFFLER–ESZTERHÁZY SC 32–25 (16–10)

Debrecen, játékvezetők: Hantos, Rózsahegyi.

Debrecen: Triffa, Szabó D., Oguntoye (kapusok), Arany, Bordás 1, Borgyos 1, Bulath 7 (4), Despotovic 5, Grigel, Kovács 7 (2), Szabó P., Tóvizi 4, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 3, Zamfirescu 1 (1). Edző: Pal Oldrup Jensen.

Eger: Leiner, Tóth A., Győrffy (kapusok), Bernát, Bíró, Bocsi 2, Borbély 3, Brettner, Buzsáki 5, Hanczvikkel, Juhász 1, Kobela 7, Petrovics 3, Sallai 2, Sári 2 (1), Sepsi. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 12.

Hétméteresek: 9/7, ill. 1/1.


[related-post post_id="4023844"]

[related-post post_id="4023631"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!