Sport

2018.03.07. 12:25

A kapitány is felfigyelt a debreceni vívóra

Debrecen - Még csak tizenöt éves, de ismét a felnőttek között számítanak rá – Kálmán Gyöngyvért is meghívták az összetartásra.

Debrecen - Még csak tizenöt éves, de ismét a felnőttek között számítanak rá – Kálmán Gyöngyvért is meghívták az összetartásra.

A Tatai Olimpiai Központban edzőtáborozik csütörtöktől jövő hétfőig a felnőtt női párbajtőrcsapat: a legjobbak közé két debreceni is meghívást kapott. A Békessy Béla Vívóklub sportolójára, Mihály Katára automatikusan számítanak az összetartáson, melyen ezúttal egy ifjú tehetség is részt vehet: a még csak 15 éves Kálmán Gyöngyvér a magyar elittel közösen készülhet pár napig. Ott lesz Tatán például az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, de mellette a német válogatott is képviselteti magát.

A lányok edzője, Serra Bendegúz elmondta, Gyöngyvér ugyan még csak serdülő korosztályú, azonban Kovács Iván, a felnőtt női párbajtőr-válogatott vezetőedzője már korábban felfigyelt rá.

– Már januárban is meghívták Mátraházára, most pedig ismét bizonyíthat. Nagy reménysége nem csupán a debreceni, de az egész magyar vívásnak. Nagyon ügyes, az utóbbi időben már nem is a saját korabeliek ellen versenyez, hanem az idősebbek között, és kiválóan helytáll. Ezt bizonyítja, hogy a kadet korosztály ranglista ötödik helyén áll, elit társaságban tud ott lenni az élmezőnyben. Ha a fejlődése töretlen marad, szép jövő előtt állhat – osztotta meg Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója, aki elkíséri tanítványait Tatára. – Amikor csak tehetem, szeretek velük tartani, de most egyébként külön is meginvitáltak erre az alkalomra – árulta el a szakember.

Mihály Katára és Kálmán Gyöngyvérre napi két edzés vár majd, előre megtervezett program alapján készülnek a hölgyek, akik magasan kvalifikált riválisokkal gyakorolhatnak. Egyébként a felnőtt férfi párbajtőrözőknek is a tatai központban lesz pont akkor az edzőtáboruk, ami külön öröm, hiszen így például Kálmán Gyöngyvér is belaszagolhat abba a légkörbe, ami ilyenkor ott uralkodik, ez pedig inspirálóan hathat rá - zárja közleményének sorait a Békessy Béla Vívó Klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!