Sport

2018.01.22. 16:52

A korcsolyázók elnöke bízik az éremszerzésben

Debrecen - Kósa Lajos szerint a debreceni Nagy Konrádban benne van a meglepetés.

Debrecen - Kósa Lajos szerint a debreceni Nagy Konrádban benne van a meglepetés.

Letette az esküt hétfőn, Budapesten a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiára és a március 9-én rajtoló téli paralimpiára utazó magyar csapat.

A honi különítményt szinte biztosan tizenhat fő alkotja majd, igaz, a sízők kvótája ezen a héten válik hivatalossá. Rövidpályás gyorskorcsolyában Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence, gyorskorcsolyában Nagy Konrád, míg műkorcsolyában Tóth Ivett képviseli a magyar színeket. Alpesi síben és sífutásban minden bizonnyal egy-egy férfi és női sportoló indulhat: előbbiben Hozmann Szonja, utóbbiban Kónya Ádám és Szőcs Emőke utazhat, míg a férfi alpesi sízőknél három magyar közül – Samsal Dalibor, Kékesi Márton és Nagy Bence – a héten jelöli ki a résztvevőt a hazai szövetség.

Eltökéltek

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke lapunknak nyilatkozott a korisokkal kapcsolatos elvárásairól. – Azt eddig is tudtuk, hogy az elszántsággal nincs baj, de az eskütétel alatt is látszott az arcokon az elhivatottság. Minden idők legjobb téli olimpiai szereplésére számítok, ami azt jelenti, hogy rövidpályán a fiúknál és a lányoknál is lehet érem, akár arany is. Ifjúsági és felnőtt világbajnokunk is van, illetve az időeredményeket tekintve benne vagyunk az első háromban, vagyis egyáltalán nem kizárt, hogy dobogóra álljanak a versenyzőink, sőt. A debreceni Nagy Konrád gyorskorcsolyában 1000 és 1500 méteren is indul, tekintve, hogy van short trackes múltja, úgy hiszem, benne van a meglepetés lehetősége – fogalmazta meg várakozásait Kósa Lajos, aki hozzátette, ilyenkor a nemzeti szövetségek elnökeinek megbeszélést tartanak, már csak emiatt is ott lesz a helyszínen, de egyébként is szeretne szurkolni a mieinknek.

A MOKSZ vezetője személyesen is váltott pár szót az esemény után a korisokkal, és úgy látta, mindannyian eltökéltek. – Azt vettem észre, hogy immár ők is esélyesként számolnak magukkal, azon a lélektani határon már túl vannak, hogy a világ tetejére is felérhetnek, mert már nem egyszer sikerült ez nekik. Persze a sportban sok minden közbeszólhat, de okkal reménykedhetünk a jó eredményekben.

Nagy Konrád mellett másik két cívisvárosi résztvevője is lesz a téli olimpiának, videobíróként Kövér Balázs, első asszisztensként Pádár Beáta képviseli a hajdú-bihariakat. – Külön büszkeség, hogy nemcsak a versenyzőknél, hanem a bíróknál is lesznek debreceniek. Bízunk benne, hogy ők is helytállnak majd!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!