Sport

2017.11.19. 09:07

Újabb kellemes meglepetést okozott a DEAC

Debrecen - A soproniak sem tudták megtalálni a debreceni csapat játékának az ellenszerét.

Debrecen - A soproniak sem tudták megtalálni a debreceni csapat játékának az ellenszerét.

A DEAC a Falco elleni hazai fiaskót követően a sereghajtó Sopronhoz látogatott. A tabellán elfoglalt helyezések alapján talán sokan a cívisvárosiakat tartották a meccs esélyesének, de a soproniak keretében Sasa Zagorac személyében Európa-bajnok kosaras is szerepel, így nem várt könnyed ujjgyakorlat Molnár Andrásékra. Berényi Sándor helyzetét könnyítette, hogy Jahmal Jones és Ivan Lilov is vállalta a játékot, a két légiós a szombathelyiekkel vívott meccsen nem állhatott a tréner rendelkezésére sérülés miatt. A vezetőedzőnek nélkülöznie kellett Kósa Tamást, akinél sportsérvet diagnosztizáltak a napokban.

Sült a kezük távolról

Remekül kezdte a szombati bajnokit a hajdúsági egylet, Farkas Attila, Molnár, illetve Lilov sikeres dobásainak köszönhetően 7-2-re vezetett a Debrecen. Az első negyed nagy részében a vendégek vezettek, ám a hajrában felzárkózott a Sopron (20–20).

A hűség városának kosárlabda-fanatikusai a tizenötödik percben annak örülhettek, hogy a mérkőzés folyamán először a házigazdánál volt az előny (27–25). A második felvonás végén Váradi Kornél tanítványai egy 9–0-s sorozattal rukkoltak elő, így a soproniak mehettek elégedettebben az öltözőbe (44–36).

A nagyszünetet követően sokáig a nyugat-magyarországiak szája íze szerint alakult a meccs, ám 61–53 után a cívisek egy 13–2-es rohanással lepték meg a vetélytársukat, Velkey triplájával ismét a DEAC volt lépéselőnyben (66–63). Egyébként is remekül dobtak távolról a debreceniek, az összecsapáson tizenegy hármast süllyesztettek el.

A záró játékrész eleje szoros küzdelmet hozott, hol az egyik, hol a másik alakulat vezetett. Szerencsére a „libikókából” Velkeyék jöttek ki jobban, a 37. minutumban 81–74-es debreceni fór állt az eredményjelzőn. A végjátékban küzdött a Sopron, de a győzelmet nem engedte ki a kezéből a cívis egylet.

Az újonc DEAC kilenc fordulót követően öt diadalt és négy vereséget számlál, jelenleg az ötödik helyen áll a táblázaton, amire talán még a legmerészebb debreceni szimpatizánsok sem számítottak a szezon előtt.

Kisebb szünet következik a pontvadászatban, Berényi Sándor legénysége legközelebb december hatodikán Zalaegerszegen lép pályára.

HBN


SOPRON KC–DEAC 80–86 (20–20, 24–16, 19–30, 17–20)

Sopron, 1200 néző. V: Győrffy, Jakab L., Gál J.

SOPRON: DUVNJAK 17/3, EL-AMIN 21/6, Mészáros M. 11/3, Zagorac 10/3, Watkins 14. Csere: Tóth G. 2, Takács N. 5/3, Dénes, Greene. Edző: Váradi Kornél

DEBRECEN: Jones 6/3, Lilov 6, Molnár A. 7/3, FARKAS A. 23/9, ARMWOOD 27/3. Csere: VELKEY 15/15, Bognár K. 2, Opre. Edző: Berényi Sándor

Mesterszemmel

Váradi Kornél: – Vezető pozícióból ismét vesztes mérkőzés lett. Megint előjöttek azok a hibák, amelyeket ideje lenne már kijavítanunk. Egyénieskedünk, nem a megbeszélt megoldásokat választjuk, és ennek vereség a vége.

Berényi Sándor: – Fontos mérkőzést nyertünk. Alaposan feltüzeltük magunkat, s eközben voltak bravúros megoldásaink és bravúros pontjaink. Többen is jól játszottak a csapatomban, és egy idegenbeli győzelem nagyon jót tesz az ember lelkének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!