Sport

2017.10.11. 11:45

DVSE: nem volt kérdés, ki a jobb

Debrecen - Ahogy arra számítani lehetett, a Szolnok elsöprő sikert aratott a DVSE felett.

Debrecen - Ahogy arra számítani lehetett, a Szolnok elsöprő sikert aratott a DVSE felett.

Európa egyik legjobb csapatához, a bajnoki címvédő Szolnokhoz látogatott a férfi vízilabda OB I. harmadik fordulójában a DVSE. A pontvadászatot két vereséggel nyitó debreceniek is tudták, a bombaerős Tisza-parti egylet a szerda esti összecsapás esélyese, ettől függetlenül szerették volna megnehezíteni ellenfelük dolgát – bár nagyot küzdöttek a hajdú-bihariak, a remélt szoros eredmény elmaradt, 19–7-re nyert Cseh Sándor alakulata.

Sima volt

Obradovic akciógóljával a vendégek szereztek előnyt, ám a hazaiak hamar egyenlítettek, az első negyed végén pedig már 3–1-re vezettek. Durik csökkentette a hátrányt, de ezután Bátori két büntetőt is értékesített a másik oldalon. Kállay használt ki egy emberelőnyös helyzetet, itt azonban még közel sem volt vége az adok-kapoknak, nagyszünetben 9–5 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban is egyértelműen a szolnokiak akarata érvényesült, Komlósi Péter tanítványai tehetetlenek voltak a klasszisokkal szemben. A harmadik etapot 6–1-re hozták a vendéglátók, így egyre tetemesebb volt a fór.

Zalánki akcióból, Mezei emberelőnyből talált be, majd Fejős centerezett eredményesen, így ismét tíz gól volt a két gárda között. A hajrára se engedett ki a Szolnok, mely magabiztos, 19–7-es győzelmet aratott.

Az A csoportban szereplő DVSE három kört követően továbbra is nulla ponttal áll, legközelebb jövő pénteken ismét hazai pályán, a Debreceni Sportuszodában bizonyíthatnak a cívisvárosiak, akik az FTC-t fogadják.

HBN–SZADÓ


A tények

Szolnoki Dózsa-Közgép–Debreceni VSE 19–7 (3–1, 6–4, 6–1, 4–1)

Szolnok, Tiszaligeti uszoda, vezette: Berki András, Pásztor Antal

Szolnok: Nagy – Gocic 1, Bátori 3, Zalánki 3, Hangay, Mezei 2, Aleksics 3, Younger 2, Bodoróczki, Csuk 3, Kis, Fülöp 1, Jansik 1. Edző: Cseh Sándor.

DVSE: Lévai - Smitula, Kállay 1, Durik 2, Vidovic, Fejős 1, Somlai, Macsi 1, Süveges, Szőke, Obradovic 1, Boros 1, Zsilák, Kaszanyi. Edzők: Komlósi Péter, Fehér László.

Gól/Emberelőnyből: 4/7, illetve 2/4

Gól/Büntetőből: 3/4, illetve 0/0

Gól/Akciólövés:10/17, illetve 2/15

Kipontozódott: Smitula, Obradovic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!