Sport

2017.08.09. 14:47

Gyors visszatérésben reménykednek az újvárosi kézisek

Balmazújváros - Tréki Tamás kiemelte, ha mindenki egy irányba húz, nem lehetetlen küldetés a feljutás.

Balmazújváros - Tréki Tamás kiemelte, ha mindenki egy irányba húz, nem lehetetlen küldetés a feljutás.

Az előző két szezonban az NB I-ben szereplő balmazújvárosi férfi kézilabda-csapat a következő idényben „csak" a másodosztályban állhat rajthoz. A hajdúsági együttes kerete jelentős átalakuláson ment át a nyáron, ennek ellenére Tréki Tamás tanítványainak a szeme előtt a feljutás lebeg.

Nem panaszkodik

– Július huszonnegyedikén vágtunk bele a felkészülésbe, nyolc hetünk van a kívánt szint elérésére – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak a Balmaz mestere. –A fiúkra eleinte napi három edzés vár, majd később ez a szám lecsökken kettőre. A hétvégén a romániai Tordára utazunk, ahol felkészülési viadalon szerepelhetünk. A folytatásban hazai környezetben játszunk edzőmeccseket, Orosházán egy tornán bizonyíthatunk, majd a hagyományos Balmaz Kupát rendezzük meg. Hogy mi a véleményem a csapatban történt változásokról? A légiósok szerepeltetése tízmillió forintba kerülne, így magyarokkal állapodtunk meg.

Úgy gondolom, remekül sikerültek az átigazolásaink, fiatal, de már komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkező kézilabdázók húzhatják magukra a Balmazújváros szerelését. A keretünkben ideális elegyet alkotnak a tapasztalt, valamint az ifjú kézisek."

– Bízom benne, hogy egy átlövővel még bővül az együttesünk – fogalmazta meg óhaját Tréki Tamás. A tréner elárulta, azok a játékosok, akik részesei voltak a tavalyi kiesésnek, már túltették magukat a csalódáson.

Ütőképes riválisok

Az újvárosiak szeptember közepén a Balassagyarmat otthonában vívják első mérkőzésüket az NB I/B Keleti csoportjában.

– Természetesen vissza akarunk kerülni a legmagasabb osztályba, de nem lesz könnyű dolgunk, mivel nagyon sűrű a mezőny. Rengeteg erős gárda indul a pontvadászatban, például a Nyíregyháza, a Békés vagy az Algyő ellen senki sem mehet biztosra. Jelentős kihívás vár ránk, de állunk elébe.

Meggyőződésem, ha igazi csapatként tudunk funkcionálni, megvalósíthatjuk a célunkat."

Azzal kapcsolatban, hogy milyen Balmazt szeretne viszontlátni a pályán, elmondta, a taktikájukban fontos szerepe lesz a masszív védekezésnek, illetve a kiugró kapusteljesítménynek. A szakember hozzátette, olyan teljesítménnyel kívánnak előrukkolni, amely nem csak eredményes, hanem közönségszórakoztató is. Tréki zárszó gyanánt megjegyezte, bízik benne, a komolyabb sérülések elkerülik az alakulatát.

HBN-BÁ


Nyári játékosmozgás a Balmazújvárosnál

Érkezők: Nagy Norbert, Pavlovic Darko, Kiss Roland, Kovács János, Darvay Zoltán, Mátó István, Pethő Ákos, Karap Gábor

Távozók: Balázs Sándor, Bali Richárd, Hanták Jozef, Jordán Marc, Kekezovity Marinko, Martinez Miguel Angel, Mateo Dioris J. , Paul Teodor, Perez Joao Victor, Rasic Milan, Simovic Nebojsa, Stojanovic Aleksandar, Vranac Tarik és Vakhnovic Andrei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!