Sport

2017.05.12. 14:22

Búcsúszimfóniára készül a Balmazújváros

Balmazújváros - A következő szezonnak a másodosztályban nekivágó alakulat győzelemmel kárpótolná a drukkereit.

Balmazújváros - A következő szezonnak a másodosztályban nekivágó alakulat győzelemmel kárpótolná a drukkereit.

Az élvonaltól már biztosan búcsúzó balmazújvárosiak Orosházán vívják a szezon utolsó bajnokiját a K&H férfi kézilabda ligában, a mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik. A két együttes legutóbb decemberben csapott össze egymással a pontvadászatban, akkor a hazai pályán szereplő Balmaz 30–26-ra maradt alul a Békés megyei vetélytárssal szemben. Az összecsapáson Aleksandar Stojanovic termelte a legtöbb találatot, a játékos nyolcszor vette be az orosháziak kapuját, de a szerb remeklése is kevésnek bizonyult.

Veszélyes légiósok

A Buday Dániel irányította Orosháza a hetedik helyről várja a hétvégi ütközetet. A korábbi válogatott klasszis szezon közben vette át a gárda irányítását a menesztett Vladan Jordovictól. Az orosháziaknál a külföldi kézilabdázók fontos láncszemei a gépezetnek, erre utal, hogy a házi góllövőlista első négy pozícióján „vendégmunkás” áll, a legtermékenyebbnek Marko Knezevic bizonyult, ő kilencvenhatszor mattolta a riválisok hálóőreit.

A hajdúságiak a héten már pályára léptek a trónkövetelő MOL-Pick Szeged otthonában. Ugyan a szerdai találkozón nem borult a papírforma, a Tisza-partiak 30–24-re győzedelmeskedtek, ennek ellenére Bali Richárdék becsülettel helyt álltak a bombaerős csongrádiak otthonában. A Balmazra a jövő héten még a Ligakupa döntője vár, Tréki Tamás tanítványai az oda-visszavágós finálét az egriekkel vívják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!