Sport

2017.02.13. 16:50

Villant a kék lap, kedden dönt a fegyelmi bizottság

Balmazújváros - Balázs Sándor megbánta tettét, úgy véli, nem sportemberhez méltón viselkedett a pályán.

Balmazújváros - Balázs Sándor megbánta tettét, úgy véli, nem sportemberhez méltón viselkedett a pályán.

Paprikás hangulatú mérkőzést játszott egymással múlt szombaton a férfi kézilabda NB I. 15. fordulójában a Komló és a Balmazújváros. Majd’ két hónap után rendeztek újabb kört az élvonalbeli pontvadászatban, az újvárosiak számára Komlón folytatódott a szezon. A szombat esti találkozó egyenlő erők küzdelmét hozta, egyik fél sem tudott meglépni, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-két góllal. Az 59. percben 22–21-re vezettek a hajdú-bihariak, és támadhattak a hazaiak. Srecko Jerkovic fejezte be eredményesen az akciót, melynek végén magával sodorta a védekező Balázs Sándort, az esetből pedig jó kis csetepaté alakult ki a két játékos, illetve csapat között. A játékvezetők úgy döntöttek, mindkét kézisnek kék lapot mutatnak fel, és kizárják őket.

Tanulna a hibából

Az esettel kapcsolatban lapunk megkereste Balázs Sándort, az Balmaz balátlövőjét, aki egyáltalán nem agresszivitásáról híres. – Jó kis meccset vívtunk a Komló ellen, mely végig kiegyenlített volt. A végén történ eseményekről nehéz bármint is mondani úgy, hogy jól fogalmazzak, a lényeg, hogy az ellenfél játékosa és én se úgy reagáltunk abban a felfokozott állapotban, ahogyan kellett volna – mondta érdeklődésünkre Balázs, akit arra kértünk, pontosan próbálja meg felidézni az eseményeket.

– Jerkovic ellőtte a labdát, és magával rántott. Ahogy fordult, úgy éreztem, megütött, én védtem magam, és kitettem a kezem. A videóból persze az látszik főként, hogy én ütöttem. Egyáltalán nem vagyok büszke arra, amit tettem, sajnálom, hogy ez lett a vége. Sportpályán nem szabad ilyen viselkedést tanúsítani, ez nem elfogadható. Ami történt, megtörtént, ezen már nem lehet változtatni, tanulni kell a hibáinkból – vélekedett a kézilabdázó, aki úgy tudja, kedden tartják meg a fegyelmi eljárást, melyen kiderül, mi lesz az eset következménye. – Még nem volt ilyenben részem, így pontosan nem tudom, pontosan mi lesz ennek a menete. Mindenesetre bízom benne, hogy megúszom egy-két meccsel, vagy szóbeli figyelmeztetéssel.

Mikor Balázzsal beszéltünk, még nem találkozott a szakmai stábbal, és a játékostársakkal, de számított rá, hogy ezzel kapcsolatban lesz egy csapatmegbeszélés.

A Balmaz egyébként szombaton 18 órától lép ismét pályára, a Mezőkövesd látogat majd a Kőnig Rendezvényközpontba.

HBN


Mi is a kék lap?

Tavaly július elsejétől új szabályokat vezetett be a Nemzetközi Kézilabda Szövetség, melyeket a riói olimpián avattak fel. Ezek közé tartozik az úgynevezett kék lap is. A játékvezetőknek a sárga, illetve a piros lap mellett egy harmadik színű kártya is rendelkezésükre áll a fegyelmezésre, valamint arra, hogy döntéseiket egyértelművé tegyék a nézők és a média számára. Amennyiben kék kártyát kap egy játékos, úgy róla írásbeli jelentést kell készíteniük a játékvezetőknek, az eset pedig a fegyelmi bizottság elé kerül. A kék kártyával történő kizárás előtt a piros lapot fel kell mutatniuk a játékvezetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!