Sport

2017.02.01. 13:23

Sándor Tamás búcsút intett

Debrecen - A DVSC ikonikus alakjának nem ajánlottak munkát Debrecenben, viszont Baranyában számítanak rá.

Debrecen - A DVSC ikonikus alakjának nem ajánlottak munkát Debrecenben, viszont Baranyában számítanak rá.

Edzőváltás történt a Merkantil Bank Liga 16. helyén álló HR-Rent Kozármisleny csapatánál, Németh Zsolt helyét a Szanyó Károly, Sándor Tamás duó vette át – adta hírül az NB II-es klub hivatalos honlapja. A portál szerkesztője szerint az edzőpáros tagjait nem kell bemutatni, a debreceni szurkolóknak pedig pláne nem szükséges ecsetelni, ki is az a Sándor Tamás, hiszen a DVSC történetének egyik legjobb labdarúgójáról van szó, aki pályaedzőként segítette Kondás Elemér munkáját a Loki felnőtt alakulatánál 2011-től tavaly nyárig. A lokisták körében a mai napig rendkívül népszerű Tobét Pécsett érte utol a Hajdú-bihari Napló.

Egy barát hívó szava

– Amióta nem dolgozom a DVSC-nél, két NB II-es csapat keresett meg, de a tárgyalások elakadtak. Hétfőn telefonált Szanyó Károly, vázolta a lehetőséget, majd fél nap gondolkozási időt adott. Bevallom, ha más hívott volna, lehet, fontolóra sem veszem az ajánlatot, viszont Karcsi gyerekkori barátom, mindig is jól megértettük egymást és szimpatikus volt az a lehetőség, amit vázolt. Kedden már közösen tartottuk az edzést a Kozármisleny csapatánál – kezdte a beszélgetést Sándor Tamás, aki mesélt az elmúlt közel fél évről.

– Miután véget ért a munkám a Loki első csapatánál, semmilyen más lehetőséget nem ajánlottak a DVSC-nél, vagy a debreceni utánpótlás-nevelésben.

Ahogy teltek a napok, hónapok, egyre kevesebbet foglalkoztam a futballal, ettől függetlenül megvolt a saját életem, többek között végeztem az üzleti ügyeimet. Most viszont azt érzem, kifejezetten jót tesz a környezetváltozás, új impulzust ad, hogy kiszakadhatok a megszokott mindennapokból.

Kozármisleny Pécs mellett található, azaz elég messze van Debrecentől. Nem szeretnék ingázni, ráadásul a gyerekek már kirepültek a családi fészekből, így a következő másfél évet – a szerződésem időtartalmát – Baranyában képzeljük el a feleségemmel.

Rajtuk múlik

Sándor Tamás vázolta, milyen célokért küzd majd az általuk irányított NB II-es gárda. – Az elnök úrtól teljesen szabad kezet kaptunk, nem szól bele a szakmai munkába, mi formáljuk majd a csapatot, amihez minden segítséget megad. Jelenleg még az ismerkedési szakasznál tartunk, de az biztos, hogy sokkal több van a srácokban, mint amit a táblázaton elfoglalt helyük mutat. Természetesen szeretnénk megerősíteni a csapatot, már javában tárgyalunk az illetékesekkel, a jövő hétre ki akarjuk alakítani a keretet, hogy megfelelően felkészülhessünk a bajnoki rajtra – fogalmazott a tréner.

HBN-Boros Norbert


Debrecen - Korábban beszámoltunk róla, hogy Diogo Viana személyében egy portugál szélső érkezhet a Lokihoz. A játékossal megállapodott a DVSC, a klub aláírta a szerződést az ügynökénél – tudtuk meg a klub honlapján dr. Róka Géza cégvezetőtől.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!