Sport

2017.01.25. 16:37

Osváth beköszönt: jól játszott és gólt rúgott

Debrecen - A Vasastól kölcsönvett védő nem okozott csalódást, Feltscher sorsa pedig hamarosan eldől.

Debrecen - A Vasastól kölcsönvett védő nem okozott csalódást, Feltscher sorsa pedig hamarosan eldől.

Mozgalmas napjuk a volt a Loki futballistáinak szerdán, ugyanis két edzőmérkőzést is vívtak a piros-fehérek a pallagi edzőcentrumban. Délelőtt 11-től az NB II-es Kisvárdával meccseltek Leonel Pontes tanítványai, míg délután az ugyancsak másodosztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő volt az ellenfél.

Gól és gólpassz

A nap első találkozóján kapott szerepet a hét elején Angyalföldről fél esztendőre kölcsönvett jobbhátvéd, Osváth Attila. A 21 éves bekk teljesítménye nem okozott csalódást, bár vékony dongájú legényről van szó, labdaügyessége rögtön szembetűnő volt, ahogyan az is, hogy jól olvassa a játékot.

Osváth a második félidő elején vagy tizennyolc méterről hatalmas gólt lőtt a kisvárdai kapu jobb felső sarkába, majd nem sokkal később gólpasszt adott Könyves Norbertnek.

– Annyira jó kezdésnek nem nevezném a mai meccset, hiszen nem tudtunk nyerni – mondta a Naplónak a lefújás után a korábban már a válogatott keretbe is meghívott labdarúgó. – Van még hova fejlődnöm, be kell illeszkednem, felvennem a ritmust és megtalálni a közös hangot a csapattársakkal. De bízom benne, hogy nem lesz ezzel gond a későbbiekben és remélem, nem a kiesés ellen fogunk harcolni, hanem a szezon végére odaérünk az első öt-hat helyek valamelyikére – fogalmazott Osváth.

Kérdés, mennyire furcsa érzés, hogy a Vasas igazolt futballistájaként a DVSC sikereiért kell hajtania tavasszal?

– Egyáltalán nem az, ezt hozta most az élet. A foci már csak ilyen, itt kell jól teljesítenem, a Debrecen játékosaként, a Debrecen sikereiért. Meglátjuk, mit hoz a nyár. Ki tudja, lehet itt maradok, lehet visszatérek Angyalföldre, jelen állás szerint egyelőre az utóbbi következik be. A lényeg, hogy jó tavaszt produkáljak, ehhez pedig minden körülmény és feltétel adott. A gólom? Nem mondanám, hogy túl gyakran szerzek ilyen találatokat, de mondjuk a Honvéd ellen az ősszel volt egy hasonló lövésem, ami szintén bement – emlékezett vissza Osváth Attila.

Nyert a Balmaz

A balmazújvárosiak elleni összecsapáson pályára lépett a nemrég igazolt Mengolo és a próbajátékon szereplő Frank Feltscher is. Utóbbi sorsa hamarosan eldől, amennyiben igényt tart rá a szakmai stáb, pénteken ő is elutazik a portugáliai edzőtáborba. A hírek szerint egyébként még egy támadó biztosan érkezik a Lokiba.

A délutáni mérkőzésen sokáig nem született gól, azonban a 90. percben a balmazújvárosi Belényesi Miklós betalált, eldöntve ezzel a meccset.

HBN


DVSC–Kisvárda 2–2 (0–1)

Debrecen-Pallag. Vezette: Veizer.

DVSC: Verpecz (Kovács P. 88.) – Osváth, Koval (Vincze 65.), Mészáros, Ferenczi (Sütő 80.) – Filip, Szekulics – Könyves (Szabó J. 80.), Virág (Varga K. 46.), Nagy K. (Kóródi 46.) – Takács T. (Kerekes 80.)

Kisvárda: Lékai (Ivancsics 46.) – Talabér, Vermes (Papucsek 60.), Fodor F. (Izing 60.), Vári (Fodor A. 70.) – Gosztonyi (Szabó P. 70.), Lucas (Toma 78.), Horváth A. (Rucsko 46.), Délczeg (Minczér 46.) – Bacsa (Oláh G. 60.), Horváth Z. (Hej 60.)

Gól: 0–1 Horváth Z. (26.), 1–1 Osváth (55.), 2–1 Könyves (71.), 2–2 Rucskó (85.)

DVSC – Balmazújváros 0–1 (0–0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Nagy N.

DVSC: Danilovics – Nagy Z. (Kusnyir 75.), Szilvási, Brkovics, Barna – Tőzsér, Jovanovic (Sütő -80.) - Feltscher, Holman, Mengolo (Bíró P. 58.) – Chuka (Pap Zs. 88.)

Balmazújváros: 1. félidő: Horváth L. – Bokros, Papp F., Tamás, Németh Á. – Sigér, Kiss L. – Kapacina, Zsiga, Kovács Á. - Fekete. 2. félidő: Szécsi G. – Vachtler, Rus, Heffler, Virág A. - Bódis, Kiss, Hadházi, Vajda - Kamarás, Belényesi

Gól: Belényesi (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!