Sport

2017.01.17. 10:57

Olimpiát a népnek?

<em>Csütörtöktől elkezdi az aláírásgyűjtést a 2024-es budapesti olimpia megrendezése ellen a Momentum Mozgalom, értesült az Index. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a NOlimpia elnevezésű kampánnyal nemcsak a sportesemény megtartását akarják ellehetetleníteni, hanem az Orbán-rendszert is kritizálnák.</em> Orosz Csaba jegyzete.

Csütörtöktől elkezdi az aláírásgyűjtést a 2024-es budapesti olimpia megrendezése ellen a Momentum Mozgalom, értesült az Index. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a NOlimpia elnevezésű kampánnyal nemcsak a sportesemény megtartását akarják ellehetetleníteni, hanem az Orbán-rendszert is kritizálnák. Orosz Csaba jegyzete.

Ahhoz, hogy erről a kérdésről valóban népszavazás legyen Budapesten, 30 nap alatt 138 ezer aláírást kell összegyűjteni. Az olimpia az emberiség egyik legjobb találmánya. Az ókorban a nagy sportverseny idejére még a háborúkat is beszüntették. Ma is így, a sportpályákon kellene rendezni a népek közötti konfliktusokat. Tudom, ez illúzió, de azért mégis… Visszatérve a népszavazásra, maximálisan egyetértek vele. Ha rajtam múlna, az ország szinte minden fontos dolgáról ilyen módon kérném ki a polgárok véleményét. Azt viszont nem értem, hogy miért csak a budapestiek aláírásával lehet most ilyen népszavazást kezdeményezni, miközben a csillagászati költségek az ország valamennyi lakóját terhelnék. Akárcsak a még meg sem kapott rendezést megelőző tanulmányokra máris elköltött milliárdok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!