Sport

2016.11.21. 12:33

Újabb sportsikerek a debreceni hallgatóktól

Debrecen - A Debreceni Egyetem több hallgatója is fontos győzelmet aratott a hétvégén. Berki Krisztián, tornász világkupát nyert, Senánszky Petra és Papp Márk az úszó MEFOB-on diadalmaskodtak.

Debrecen - A Debreceni Egyetem több hallgatója is fontos győzelmet aratott a hétvégén. Berki Krisztián, tornász világkupát nyert, Senánszky Petra és Papp Márk az úszó MEFOB-on diadalmaskodtak.

Berki Krisztián egyéves kihagyás után tért vissza a nemzetközi mezőnybe. Az olimpiai bajnok rögtön egy világkupa-győzelemmel kezdett, melyet lólengésben nyert Cottbusban. Az elsőéves sportszervező szakos tornász szereplése már a selejtezőn biztató volt, a horvát Robert Seligmannal azonos pontszámmal, 15,066-tal a második helyen jutott tovább. Az döntőben a 6,7-es kiindulópontú gyakorlatát választotta, mellyel végül 15,766 ponttal győzött.

- Már az elején, az olló-kézállásnál éreztem, hogy jó lendületesen végig tudom csinálni. Kokó bával még előző este megbeszéltem, hogy a 6.7-es kiindulójúval szerepelek a fináléban, a cél az volt, hogy kijavítsam a selejtezőbeli hibákat. Ez pedig sikerült, amikor leugrottam, már tudtam, hogy jó gyakorlat volt, és azt is láttam, hogy jó pontszámot kaptam – nyilatkozta Berki Krisztián a magyar szövetségnek.

Kettős bajnoki címet hozott a hétvége Senánszky Petrának, az egyetem biológia szakos hallgatójának, aki a világklasszisok egész sorát - Cseh László, Kapás Boglárka - felvonultató egyetemisták és főiskolások országos úszóbajnokságán ugrott a medencébe a Tüskeuszodában.

A szombati MEFOB-on tizenhat felsőoktatási intézmény csaknem 200 hallgatója vett részt, jóval többen, mint az elmúlt esztendőkben bármikor, és idén először külön értékelték az igazolt versenyzőket és az amatőröket. A Debreceni Egyetem húszfős csapattal – köztük négy igazolt versenyzővel - indult.

Akárcsak az elmúlt két évben, Senánszky Petra többszörös világ- és Európa-bajnok és világcsúcstartó uszonyos úszó idén is fölényesen győzött a két rövidebb gyorsúszó számban, 50 méteren és 100 méteren.

Papp Márk, a riói olimpián a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a 13. helyen végzett sportszervező szakos debreceni egyetemista a 100 méteres hátúszásban bronzérmet, a 400 méteres gyorsúszásban bajnoki címet szerzett.

A nem igazolt versenyzők között Kurtán Bettina a 100 méteres mellúszásban érdemelte ki a bronzérmet.

A váltókban a férfiaknál a 4x100 méteres vegyes váltóban a Papp Márk, Módy Tóbiás, Kosina Gergő, Pap Máté összeállítású debreceni kvartett a harmadik helyen ért célba. Az intézményi váltók 10x50 m-es versenye mindig a leglátványosabb küzdelmet hozza. A Debreceni Egyetem váltója – amelyben nyolc fiú mellett a két Senánszky lány, Petra és Flóra is helyet kapott – a dobogó harmadik fokán végzett.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!