Sport

2016.09.20. 13:43

Összegyetemi találkozó az egyetemi sport nemzetközi napján

Budapest - Nagyszabású sporteseménynek ad otthont kedden a Budapesti Műszaki Egyetem Bogdánfy úti telepe az egyetemi sport nemzetközi napja alkalmából.

Budapest - Nagyszabású sporteseménynek ad otthont kedden a Budapesti Műszaki Egyetem Bogdánfy úti telepe az egyetemi sport nemzetközi napja alkalmából.

Az összegyetemi sportnapon Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a résztvevők köszöntésekor emlékeztetett rá: a kutatások és a tapasztalatok egyértelművé tették, hogy a felnövekvő generációk egészséges életviteléhez a nevelési-oktatási intézményrendszer sportosabbá tételén át vezet az út.

Hozzátette, egy sportosabb nemzedék felneveléséhez a kormány minden támogatást megad, de - hangsúlyozta - a társadalom elszántsága is szükséges a cél elérése érdekében.

"Álljanak előttünk példaként azok a rendkívüli sportolók, akik bebizonyították, hogy a vizsgák, zh-k közepette is lehet olimpiát vagy világbajnokságot nyerni" - idézte közleményében az Emmi sportért felelős államtitkársága.

Tavaly az UNESCO az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává nyilvánította szeptember 20-át, ezért ezen a napon nemcsak Magyarországon, hanem 195 tagállamban hasonló programokon mérhetik össze tudásukat egy időben az egyetemisták. Magyarországon 300 ezer felsőoktatási hallgatónak nyílt ez alkalomból lehetősége arra, hogy tegyen valamit az egészségéért, "egy fittebb életért, a magyar sportélethez tartozásért".

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!