Sport

2016.07.29. 12:56

Mégis lesz debreceni résztvevő az olimpián

Debrecen - A barcelonai ötkarikás játékok bronzérmes cselgáncsozója, Csősz Imre ellenőrként segíti majd a munkát.

Debrecen - A barcelonai ötkarikás játékok bronzérmes cselgáncsozója, Csősz Imre ellenőrként segíti majd a munkát.

Ötödik olimpiájára készül a korábbi kiváló cívisvárosi cselgáncsozó, Csősz Imre. Az 1992-es barcelonai, az 1996-os atlantai, és a 2000-es sydney-i játékokon mint versenyző, majd a 2004-es athénin nézőként volt jelen Csősz, aki Rio de Janeiróba már dolgozni megy, augusztus 2-án indul, és 14-én érkezik haza.

– A cselgáncs világszövetség (International Judo Federation) ellenőreként leszek jelen Brazíliában. A háttérben segítem majd a minél sikeresebb lebonyolítást: minden nap kint kell lennem a csarnokban, többek között a sorsolásnál, a mérlegelésnél is közreműködök majd, „csekkolom”, rendben vannak-e a berendezések, ha pedig valami rendelleneset tapasztalok, azt jeleznem kell a szövetség, rendezők felé. Ez csak néhány a teendőim közül, elég szerteágazó a feladataim listája – mondta el a Naplónak Csősz, akitől megtudtuk, nem lesz ideje városnézésre, ugyanis egész napra be van osztva. – Reggeltől estig „szolgálatban vagyok”, nem hiszem, hogy éjszaka, fáradtan mászkálni akarnék majd. Ugyanakkor nem lesz ismeretlen számomra a helyszín, még februárban, a tesztolimpián jártam Rióban, és akkor körbe tudtam nézni.

Két érmet remél

Csősz Imre jó magyar szereplésben bízik. – Természetesen minden honfitársunkért szorítok. Az uszoda a mi csarnokunktól mintegy 400 méterre van, ha időm engedi, megpróbálok majd átugrani, és élőben szurkolni a mieinknek – fogalmazott az egykori remek sportoló.

Nyolc dzsúdós, Csernoviczki Éva (-48 kg), Karakas Hedvig (-57 kg), Joó Abigél (-78 kg), Ungvári Miklós (-75 kg), Csoknyai László (-81 kg), Tóth Krisztián (-90 kg), Cirjenics Miklós (-100 kg) és Bor Barna (+100 kg) képviseli a magyar színeket Rióban – a debreceni ikon szép produkciót vár az indulóktól. – Mindenki komoly nemzetközi tapasztalattal és eredményekkel rendelkezik, bízom benne, ez meg fog látszani a szereplésükön is. Két érmet minimum várok, illetve három-négy jó helyezésben is reménykedek, de nem szabad elfelejteni, hogy sok múlhat a napi formán és a sorsoláson is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!