Sport

2016.04.11. 13:38

Kónya öt gólt célzott meg, ehhez már csak kettő kell

Balmazújváros - A rutinos Kónya Márk úgy véli, megérdemelten hozták el a három pontot a hűség városából.

Balmazújváros - A rutinos Kónya Márk úgy véli, megérdemelten hozták el a három pontot a hűség városából.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Sopronban folytatta sikeres tavaszi „hadjáratát”. A pénteki bajnokin Feczkó Tamás tanítványai Kónya Márk révén szerezték meg a vezetést, a fórt Bor Dávid tudta megduplázni. A soproniak erejéből csupán a szépítésre futotta, Deme Imre a 41. percben állította be az 1–2-es végeredményt. A Balmaz immáron zsinórban öt összecsapást „húzott be” a másodosztályú bajnokságban.

Lépésről lépésre haladnak

– Megérdemelt győzelmet arattunk – szögezte le a Naplónak Kónya Márk. – Nagy küzdelem folyt a pályán, amelyen tócsák keletkeztek az esőzés miatt, ebből kifolyólag nem alakulhatott ki folyamatos játék. Az első találatunk pontrúgást követően született, míg a második gólunk szépen végigvitt akció után esett. Ellenfelünk egy figyelmetlenséget kihasználva szépített. A második játékrészben szerencsére sikerült megőriznünk az előnyünket. Nagyon jó formába lendültünk, a csapategység kiemelt szerepet játszik diadalainkban. Nem gondolkozunk azon, hogy meddig nyújtható a hibátlan sorozat. Lépésről lépésre haladunk, mindig csak a következő feladatra összpontosítunk.

Kónya ebben az idényben már háromszor vette be a riválisok kapuját az NB II-ben. Megkérdeztük, mennyire elégedett az eddigi terméssel.

– Ez a legeredményesebb szezonom a Balmazújváros színeiben. Mielőtt elkezdődött a bajnokság, öt gólt fogalmaztam meg célként. Természetesen elsősorban a csapat győzelme a fontos, ha ehhez találattal járulok hozzá, csak hab a tortán – vélekedett a 26 esztendős labdarúgó.

A középpályás 2010 óta erősíti a hajdúsági együttest, a Siófok elleni összecsapáson jelentős mérföldkőhöz érkezett, ugyanis 150. alkalommal ölthette magára a Balmaz szerelését.

– Remekül érzem magam a gárdában, amióta itt vagyok, mindig nagyszerű hangulat uralkodik az öltözőben. Azt is lényegesnek gondolom, hogy a csapat magja meglehetősen régóta együtt szerepel – zárta mondandóját Kónya.

A tabella hatodik helyén álló Feczkó-együttes a 23. fordulóban a Szolnokkal csap majd össze, a találkozó szombaton 19 órától rajtol Balmazújvárosban.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!