Sport

2015.12.27. 15:52

Elismerték príma teljesítményét - Dzsudzsáké lett a megyei sportdíj

Debrecen - Dzsudzsák Balázs nyerte a sport kategóriában a Megyei Príma díjat.

Debrecen - Dzsudzsák Balázs nyerte a sport kategóriában a Megyei Príma díjat.

– Köszönöm a külön díjátadót, csak azért állíttattam ki magam pirossal, hogy itt lehessek – mondta viccelődve Dzsudzsák Balázs, miután átvette a kitüntetést a kifejezetten az ő kedvéért rendezett ünnepségen a debreceni Nagyerdei Stadionban vasárnap.

(Mint ismert, Dzsudzsákot, a Bursaspor szélsőjét a Konyaspor elleni bajnoki mérkőzésen kiállították, mivel megrúgta ellenfelét – tettéért egymeccses eltiltást kapott.)

– Az, hogy egyáltalán szerepelhettem a jelöltek között, már fantasztikus, az meg pláne, hogy meg is kaphattam a díjat, ez mindenképp óriási dicséret. Mikor a régió ismeri el a teljesítményemet, az nekem, vidéki gyereknek külön jól esik. Bízom benne, a jövőben is olyan produkciót tudok majd nyújtani, ami további elismeréseket vív ki – fogalmazott „Dzsudzsi”, majd a jövő évi Európa-bajnokságról is ejtett pár szót. – Már mi is felfogtuk, hogy tényleg kijutottunk a kontinenstornára, megjegyzem jogosan. Annak kell örülni, hogy ott lehetünk, a többi ajándék, ezzel együtt úgy hiszem, egész jó csoportba kerültünk. Senki nem várja tőlünk azt, hogy megnyerjük az Eb-t, ugyanakkor jó teljesítményre számítanak a szurkolók, és mi magunk is. Amennyiben ésszel játszunk, nem görcsölünk rá, és mindenki odateszi magát, továbbjuthatunk a csoportból is – vélekedett a klasszis, aki bízik benne, több debreceni is beverekedheti magát a keretbe.

Hagyományosan a két ünnep között rendezik meg a cívisvárosban a Real Team Kupát, melyen Dzsudzsák is szerepelni szokott. – Idén nem láthat a közönség focizni, már csak az Eb miatt is jobb, ha most csak a lelátóról szorítok a fiúknak. Természetesen ki fogok látogatni a Hódosba, ami tele van ismerősökkel, jó kimenni, és beszélgetni velük – avatta be a Naplót a kiváló focista, aki remekül érzi magát Törökországban, és bízik benne, hamarosan az eredmények is jönni fognak.

„A mi fiúnk”

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezetei az idén is díjazták az élet számos területének kiválóságait, a sporttól a tudományig. A sport kategória díjazottja, az Európa-bajnokságra évtizedek után újra kijutó magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya, a törökországi Bursaspor meghatározó futballistája, Dzsudzsák Balázs lett.



– Akik különleges teljesítményt nyújtanak, azoknak egy különleges díj is jár – mondta Gulyás Sándor, a Hajdú-Bihar megyei VOSZ elnöke a díjátadón, majd hozzátette, bár a többi kategóriában sok jelölés érkezett, és heves viták alakultak ki arról, ki volt a legjobb, a sportban mindenkinek egyértelműen Dzsudzsák Balázsra esett a választása.

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott, hogy ő már debreceninek tekinti a válogatott csapatkapitányát, és büszke rá az egész város, hogy kivezette a nemzeti együttest az Európa-bajnokságra.

Tasó László, közlekedéspolitikai államtitkár, Nyíradony volt polgármestere megemlítette, hogy Dzsudzsák bár Adonyban kezdett el focizni, valóban Debrecenből indult pályafutása. – Igaz, sokan segítették, a tehetségével és elszántáságával mégis saját magát emelte ki, és tette példaképpé – fogalmazott Tasó.

A családias hangulatú díjátadón levetíttettek egy évekkel korábbi felvételt, melyen Dzsdzsák Balázs még gyerekként nyilatkozik egy mérkőzés előtt. Egy másik kisfilmet is láthattak a megjelentek, azt a november 28-án, a Kölcsey Központban megtartott átadón mutatták be, melyen nem tudott részt venni a Loki egykori ikonja.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!