Interjú

2024.06.11. 10:58

Palya Bea régi és új slágerekkel tüzesíti fel a debreceni fesztivált

Interjú a Prima-és Artisjus-díjas énekessel.

Haon.hu

A Prima-és Artisjus-díjas énekes régi és új slágerekkel érkezik a hétvégi Gourmet Fesztiválra.

Forrás: Napló-archív

A debreceni Nagyerdőn június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet-n, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon. A fesztivál 34 kiállítóval és izgalmas kísérőprogramokkal jelentkezik, színpadra lép mások mellett az elbűvölő Palya Bea is, akit a közelgő fesztivál kapcsán ízekről, hangokról és Debrecenről kérdezték – tudatta portálunkkal a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

interjú-palya bea-debrecen-gourmet fesztival
Palya Bea számos dolgot árult el az interjú során
Forrás:  MW-archív

Palya Bea: „Készítsd a szíved, drága Debrecen!”

Zenei életműved és a fesztivál egyik közös metszőpontja a kimagasló nívó mellett talán a nagyvilág adta sokszínűség lehet. Van kedvenc ízvilágod, konyhád a magyar hagyományon kívül?

Imádom a keleti konyhát, egy arab vagy indiai étkezésre mindig kapható vagyok: jó sok fűszer, érdekes kiegészítők, az apróra vágott koriander, a pirított szezámmag, a humusz, a tahini.

Hogyan készülsz lélekben a fesztiválkoncertekre? Mást kíván, mint az önálló klub-vagy önálló koncertek?

Vannak szokásos riuáléim, ilyen a beéneklés, a hangulathoz illő ruha kiválasztása, a testem energikussá tétele. De a mostani fesztiválokra - így Debrecenbe is - kimondottan nyári, laza, pörgősebb műsorral készülünk, a setlistben a slágerek - Szabadon, Szaladós, Suttognak a vének - mellett olyan régi számok is lesznek, mint például A nő, a Hoppá, vagy akár a Tsiki tsiki. És a koncertjeimen a közönséggel együtt éneklés is alap, erre is lehet készíteni a torkot és a szívet, drága debreceniek!

Köt valami különleges kapocs Debrecenhez? Mit ismersz, szeretsz a cívisvárosban?

Ismerem jól a főteret, nagyon szeretem a hangulatát. Egyszer pedig volt szerencsém a nagyerdei állatkertben is járni, érezni az állatok, a kert különleges hangulatát. Ezen túl pedig Szabó Magda valós és fiktív figurái is közeli ismerőseim, például a Régimódi történetből Jablonczay Lenke is olyan, mintha közeli ismerősöm lenne.

Egyre többen keresik fel az Énekeld magad szabaddá online programodat. Igaz a mondás, miszerint az énekhez és a tánchoz mindenkinek joga van? Mi az, amit a legtöbben nem tudnak az éneklés hatásáról?

Azt, hogy az éneklés tényleg szabaddá tehet. Mégpedig úgy, hogy ha hangot adok, akkor jobban benne lehetek a testemben. De mit is jelent ez? És hogy is kell csinálni? A tanítványaim egyik kedvenc jelenlegi gyakorlata a Bea vagyok (természetesen saját névvel mondva), itt vagyok, és egy jó nagy zengő AAAAA. Ha az olvasók is kipróbálják a gyakorlatot, valami meg fog változni a testükben, lazább és tágasabb valahol valami, benned, és körülötted. Én pedig nagyon hálás vagyok, mert ma már tehettem valamit azért, hogy a hangadás által egy jelen lenni sokkal jobban képes, örömtelibb közösséget építsek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában