Sport

2015.11.13. 14:48

Kiss Csaba megcsinálta, újra országos bajnok!

Budapest, Berettyóújfalu - Az újfalui fekvenyomók és erőemelők is kiválóan teljesítettek.

Budapest, Berettyóújfalu - Az újfalui fekvenyomók és erőemelők is kiválóan teljesítettek.

Budapesten, a Hungexpo területén rendezték meg a Scitec Raw Fekvenyomó Gálát október 25-én. A versenyen több mint négyszáz amatőr és profi versenyző vett részt, a berettyóújfalui Bihari Szabadidő és Sportegyesület hét sportolója mérettette meg magát. Az ifjúsági korcsoport -48 kg-os súlycsoportjában induló Bartha Szilvia 57,5 kg-os teljesítménnyel első helyezést ért el, ezzel megszerezte az ifjúsági abszolút összevetésben a második helyezést. Második lett a masters korcsoportban induló Mohácsi Zsolt és Kovács Pál, valamint bronzérmet szerzett Jámbor László, Kiss Csaba, illetve Haraszti László. Szász Róbert negyedikként zárt az open korcsoportban.

Közös edzésen lehet részt venni az újfalui sportolókkal november 13-án, az I. Országos Konditermek Éjszakáján Berettyóújfaluban, a Civil Udvarban.

Három érem

Győrben rendezték meg az Ifjúsági-Junior-Masters Erőemelő Országos Bajnokságot, melyen a berettyóújfalui Bihari Szabadidő és Sportegyesületet három versenyző, Bartha Szilvia, Kiss Csaba és Jámbor László képviselte.

Bartha Szilvia az ifjúsági korcsoport -47 kg-os súlycsoportjában országos bajnoki címet szerzett, 60 kg-os guggolással, 57,5 kg-os fekvenyomással és 80 kg-os felhúzással. Ez a 197,5 kg-os összteljesítmény a junior korosztályban a második helyezéshez volt elegendő.

A masters II-ben (50 év felettiek) Kiss Csaba a -105 kg-os súlycsoportban 592,5 kg-os összteljesítménnyel megvédte az előző évi országos bajnoki címét. Csaba guggolásban 212,5 kg-ot, fekvenyomásban 165 kg-ot és felhúzásban 215 kg-ot teljesített.

Jámbor László a masters III-ban (60 év felettiek) -105 kg-os súlycsoportjában második lett 130 kg-os guggolással, 100 kg-os fekvenyomással és 160 kg-os felhúzással. Az összesített abszolút versenyben mind a három versenyző korosztályában második helyezést ért el, az újfaluiakat Haraszti László és Ungai János készítette fel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!