Sport

2015.05.18. 15:35

Végre valahára megtört a jég!

Debrecen - Balogh bizonyítani akart, magának, csapatának és Bernd Storcknak is – jobban nem is sikerülhetett volna.

Debrecen - Balogh bizonyítani akart, magának, csapatának és Bernd Storcknak is – jobban nem is sikerülhetett volna.

Élvezetes mérkőzésen, magabiztos játékkal 4–0-ra győzte le a DVSC-TEVA az elmúlt hétvégén, az OTP Bank Liga 28. fordulójában a kiesés ellen menekülő Lombard Pápa alakulatát a Nagyerdei Stadionban. Több kihagyott helyzet után Szakály Péter remekbe szabott góljával szerzett vezetést a Loki, majd Rene Mihelic büntetőből volt eredményes. A folytatásban a második félidőre beállított ifjú Balogh Norbertté lett a főszerep: a csatár Csizmadiát lerázva kapura tört, majd higgadtan a rövid sarokba lőtt. De itt még nem volt vége, egy Balogh-kapufa következett és egy újabb találat a fiatal támadótól.

Balogh tehetsége nem maradt elismerés nélkül, a debreceniek szakmai stábja egyre több lehetőséget biztosít számára, a jó teljesítmény eddig is megvolt, csupán az eredményesség hiányzott. Mostanáig, hiszen Balogh Norbert megszerezte élete első, majd második NB I-es gólját is.

Megfogadta a tanácsot

– Egész héten csalódott és ideges voltam, mivel Bernd Storck szövetségi edző az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, nem visz ki az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságra. Nem értettem a dolgot, mert eddig mindig dicsért. Tudtam, hogy nézni fogja a Pápa elleni találkozónkat, éppen ezért hatalmas motiváció dolgozott bennem, bizonyítani akartam neki is, és magamnak is. Az összecsapás előtt mesterünk, Kondás Elemér azt tanácsolta, ha ismét helyzetbe kerülök, ne erőltessem a hosszút, lőjem inkább a rövidre. Így is tettem, a kapus a hosszúra feküdt le, én pedig a rövidet vettem célba. Leírhatatlan érzés volt, hogy végre betaláltam, sőt, ezután lőttem egy kapufát, majd egy újabb gólt – emlékezett vissza a hórihorgas csatár, aki szerint élvezetes derbit játszottak a Pápával, végig dominálva, sok helyzetet kialakítva megérdemelten nyertek.

– Örülök, hogy a Lokinál bíznak bennem, külön is foglalkoznak velem és a fontos találkozókra is betesznek. Meg akartam már hálálni a bizalmat, ami sikerült is. A közönség is mellém állt, ez óriási pluszt ad. Úgy érzem, végre megtört a jég, felszabadult bennem egy gát, remélhetőleg ezután jönni fognak a gólok – bizakodott Balogh, majd hozzátette, nem mindennap juthat el az ember Új-Zélandra, nagy ugródeszka lehetett volna számára a vb, megmérettetni magát Brazília ellen. Persze szomorú, mert nem jött össze, de a hétvégi pozitív élmények továbblendíthetik.

A DVSC jelenleg ötven ponttal a tabella negyedik helyén áll, négy egységgel lemaradva a harmadik MTK-tól. A piros-fehérek az elkövetkező két fordulóban akár még a dobogóra is felérhetnek, ami Balogh szerint egyáltalán nem lehetetlen küldetés, pláne, mert nagyon egyben van a csapat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!