Sport

2015.04.02. 17:22

Megvédte Európa-bajnoki címét Kurunczi Zoltán

Torun - Aranyérmet szerzett a lengyelországi Torunban megrendezett Veterán Atlétikai Európa-bajnokságon a DSC-SI kiváló sportembere, Kurunczi Zoltán.

Torun - Aranyérmet szerzett a lengyelországi Torunban megrendezett Veterán Atlétikai Európa-bajnokságon a DSC-SI kiváló sportembere, Kurunczi Zoltán. A rúdugrás 76 esztendős világcsúcstartója 2.80 méterrel nyert a 75-80 évesek versenyében, fél méterrel ugrott magasabbra, mint ezüstérmes norvég ellenfele. A debreceni rúdugró ezzel már összességében 13 aranyérmet gyűjtött be veterán világversenyeken.

Zoli bácsi télen-nyáron biciklivel jár a Gyulai István Atlétikai Stadionba. Minden nap edz, súlyokat emelget, vagy az ugrásokat gyakorolja. Nem is csoda tehát, hogy kiváló formában érkezett a lengyelországi kontinenstornára. „Egy gyönyörű, új atlétikai stadionban rendezték meg a versenyt Torunban. Mivel világcsúcstartóként érkeztem a megmérettetésre - és tudtam, hogy az utánam következő több tíz centiméterrel kevesebbet tud csak ugrani nálam- így esélyesként, nyugodtan versenyezhettem. Számomra kicsit hosszú idő telt el a bemelegítés és az ugrások között, de így is sikerült a 2.80-at teljesítenem egy közepes rohammal. Aztán teljes rohammal indultam neki a 2.90-nek, de a rúd kipattant a kezemből és így keletkezett ez a monokli, ami még mindig látható a szemem alatt. Ezért maradt végül a 2.80, ami így is újabb Eb-címet jelentett számomra” – számolt be a sportember a versenyről.

Kurunczi Zoli bácsi következő nagy versenye augusztus végén lesz. Akkor Lyonban, a Világjátékokon találkoznak a legjobb veterán atléták.

- Debreceni Sportcentrum Kft. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!