Sport

2015.02.10. 18:15

Meglepte a győzteseket, hogy nyerni tudtak

Debrecen - Többen is úgy nyilatkoztak, nem számítottak arra, hogy ők lehetnek a legjobbak, vagy legnépszerűbbek.

Debrecen - Többen is úgy nyilatkoztak, nem számítottak arra, hogy ők lehetnek a legjobbak, vagy legnépszerűbbek.Mondhatjuk, hogy a berettyóújfalui futsalcsapat mindent vitt, három kategóriában is az élen végeztek, ami nem véletlen, hiszen maradandót alkotott az MVFC tavaly. – Évről-évre figyelemmel követjük a Napló játékát, és örülünk neki, hogy a szurkolók, illetve a szakmai zsűri is külön választ. Reméltük, hogy utóbbinál mi leszünk a befutók, arra persze nem számítottunk, hogy három kategóriában is aratunk. Ez nagyon jó érzés, ez az elismerés nagy presztízzsel bír. Jó találkozni az ilyen alkalmakkor az ismerősökkel, a sportolókkal, vezetőkkel – nyilatkozta a díj átvétele után Mezei József, a Mezei-Vill FC elnöke, aki a legjobb csapatnak járó elismerést vehette át a díjkiosztón.

– Egy edző pályafutása során is természetesen az eredmények az elsődlegesek. Számunkra a tavalyi év volt, mikor igazán kijött a lépés. Rengeteg kiváló tréner tevékenykedik a megyében, ezért még inkább megtisztelő, hogy nekem ítélték ezt a díjat – kellemes meglepetésként ért az eredmény. Jó, ha akad az ember életében egy-egy ilyen kitérő, ami plusz motivációt adhat – vélekedett az év legjobb edzőjének választott Turzó József, a Mezei-Vill FC mestere, aki szerint bár nehezen überelhető a 2014-es év, de azért megpróbálják.

A legjobb felnőtt férfi sportolónak választott Trencsényi János, a Mezei-Vill FC csapatkapitánya szerényen nyilatkozott, mint mondta, nem hitte, hogy a sok világ- és Európa-bajnok egyéni sportoló mellett ő, mint egy csapatsportág képviselője nyerhet. – Nagyon örülök neki, hogy rám esett a választás, az meg, hogy a hat kategória körül háromban is elsők lettünk, hihetetlen. Ugyanakkor úgy hiszem, nem véletlenül végeztünk az élen, mivel sporttörténelmet írtunk, nem csak bajnokok lettünk, hanem a Bajnokok Ligájában is elitkörbe jutottunk, ráadásul csoportelsőként.

Sokan voksoltak rájuk

– Néhány évvel ezelőtt már felfigyeltem erre a versenyre. Az egyik barátom értesített, miszerint bekerültem a közönségdíjra esélyesek közé, ezt követően kértem meg az ismerőseimet a voksolásra. Ugyan ezért a kitüntetésért nem kellett egyetlen nyílvesszőt sem kilőnöm, de mindenképpen megható, hogy ennyien döntöttek mellettem – foglalta össze gondolatait a hajdúnánási távlövő íjász, Mónus József, aki a legnépszerűbb férfi sportolónak bizonyult.

Az utánpótlás korú férfiaknál 3401 ponttal Bokross Zsolt, a Báthory Gym K–1 versenyzője nyerte meg a díjat. – Harmadik alkalommal szereztem meg ezt a trófeát, ami nagyon sokat jelent számomra. Jövőre nem biztos, hogy összejön a címvédés, hiszen az iskolát nehéz lesz összeegyeztetni az edzésekkel, bár mindent megteszek egy újabb szép helyezésért. Mindenkit biztattam a szavazásra, ellenben a végeredmény kissé meglepett, nem számítottam ennyire sok voksra – értékelt boldogan Bokross.

Ezúttal a szavazók

– Nagyon jó érzés, hogy ebben az évben a közönség döntött úgy, hogy én vagyok a tavalyi év legjobb edzője, hiszen eddig mindig a szakmai zsűri döntése alapján voltam díjazott. Két ilyen tanítvánnyal azt is lehetne gondolni, hogy nagyon könnyű ilyen eredményeket elérni, de azért ebben rengeteg munka van, nem csak az előző év, hanem az elmúlt hat-nyolc év munkája az, ami évről évre mindig kijön.Remélem, hogy a későbbiekben nem csak a közönség, hanem akár az önkormányzat, vagy az uszoda vezetése is hasonlóan támogat minket – fogalmazott Kókai Dávid, a Debreceni Búvárklub edzője, aki a legnépszerűbb edző lett.

– Nem hittem volna, hogy harmadik alkalommal is én kapom meg a díjat. Tavaly megpróbáltam magamból a legjobbat kihozni, és örülök, hogy a szakmai zsűri értékelte az eredményeimet – fogalmazott a tavalyi Európa-bajnokságon 200 méteres uszonyos gyorsúszásban aranyérmet nyerő Kosina Gergő (Debreceni Búvárklub) legjobb utánpótlás férfi sportoló, aki idén érettségizik, így most a sport mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!