Sport

2014.12.24. 13:52

A bajnokságban és a kupában is menetel a Milbik-gárda

Debrecen - Meghívták a Kelet válogatott edzőjének a DEAC futsalcsapatának mesterét, Milbik Kálmánt.

Debrecen - Meghívták a Kelet válogatott edzőjének a DEAC futsalcsapatának mesterét, Milbik Kálmánt.

Az első osztályból visszacsúszva, az NB II. Keleti csoportjában kezdte meg szereplését a 2014/15-ös szezonban a DEAC férfi futsalcsapata. A debreceni alakulat félig kicserélődött ugyan, de így is helytállt az immár Milbik Kálmán irányításával készülő gárda, mely a bajnokság felénél 31 ponttal vezeti a tabellát, igaz, a nagy rivális MVFC II. egy találkozóval kevesebbet játszott.

Minden kerek

– A nyáron szétszéledt a csapat, de így is tudtuk hozni az elvárható szintet. Szerencsére a hátterünk is biztosított, minden feltétel adott a jó munkához. Még nincs lefutva semmi, hiszen messze a bajnokság vége, azonban azt hiszem, megnyerhetjük a pontvadászatot. A feljutás már más kérdés, több összetevője van annak, ki kerülhet fel az élvonalba, de erről sem tettünk le. Szívesen emlékszem vissza a Mezei-Vill elleni meccsünkre, nagyon jót csatáztunk, illetve még közel áll a szívemhez a Vasassal szemben megvívott kupatalálkozónk – tudtuk meg Milbik Kálmántól, aki nyár óta irányítja a DEAC-ot, és nagyon élvezi a feladatot. – Jól érzem magam trénerként, voltak is ilyen ambícióim. Abszolút pozitív élményként élem meg ezt az egészet, szerencsére jó kis közösséget tudtunk kialakítani. Bár nem vagyok sokkal idősebb a játékosaimnál, sőt, vannak páran, akik idősebbek, de ez nem gátolja az eredményes közös munkát. Kozma Mihály nagyon sokat segített nekem mind szakmailag, mind pedig emberileg, amiért nagyon hálás vagyok – mondta a hajdúságiak mestere, majd arra a kérdésre is felelt, mit gondol, minek köszönhető a jó szereplés. – Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy egy alacsonyabb osztályban küzdünk, de ez semmit sem von le az érdemeinkből. Úgy érzem, tavaly sokan nem voltak kellőképpen motiváltak, idén viszont ezzel nincs probléma, eljutottunk oda, hogy immár igazi csapatként funkcionálunk. Persze szeretnénk erősíteni is, hisz erre mindig szükség van. Minden csapattagunknak köszönöm a munkát, és számítok rájuk az elkövetkezendő időkben is. Rutinos sportolónknak, Angyalos Andrásnak megszületett nemrégiben második gyermeke, amihez gratulálok, ugyanakkor bízom benne, ez nem tántorítja el attól, hogy a jövőben is segítsen minket.

A DEAC nem csak a bajnokságban, a Magyar Kupában is menetel, az első fordulóban a Vasast verte 6–5-re, majd a Nagykátát győzte le 7–2-re. – Legközelebb, január 14-én a Csömörrel küzdünk meg, ennek az oda-visszavágós párharcnak már a legjobb négybe kerülés a tétje. Azt hiszem, reális esélyünk van bejutni a Final Fourba, amely örök élmény lenne az egész társaság számára – fogalmazott a tréner.

A válogatott élén

Hagyományteremtő szándékkal december 29-én, hétfőn egész napos futsal gálát rendeznek Győrben. A szervezők a szakmai előadások mellett számos programot megálmodtak, köztük több mérkőzést is – összecsap például az NB II. Kelet és Nyugat válogatottja is. Milbik Kálmánt az a megtiszteltetés érte, hogy őt kérték fel a keletiek edzőjének. – Roppantul örültem, hogy rám esett a választás, egy percig sem vacilláltam, egyből elvállaltam. Tetszik ez a kezdeményezés, és mindent meg fogok tenni, hogy én is hozzájáruljak a gála színvonalassá tételéhez, és a sportágunk népszerűsítéséhez. Főként fiatalokból állítottam össze a keretet, óriási élmény lesz számukra, hogy válogatott mezben léphetnek pályára egy ilyen rendezvényen – mesélte Milbik, akinek bár az edzősködés „csak” másodállás, és rengeteg energiáját felemészti, mégsem tudna nélküle meglenni. – Igaz, fárasztó időszakon vagyok túl, mégis úgy érzem, nem adnám semmiért. Jól érzem magam a bőrömben, élvezem a munkám. Nagy terveim vannak ezen a területen, amelyeket szeretnék véghez vinni!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!