Sport

2014.10.18. 11:07

Komor, Söprűs és Győrösi is érdekelt a szombati elődöntőkben

Debrecen - A junior országos bajnokság pénteki napján a nemrég még lázas Lakatos Máté nagy csatában kikapott Hranek bokszklubos ellenfelétől. Eszenyi Daninak a térde nem bírta, így egy nyerhető meccsen végül vereséget szenvedett.

Debrecen - A junior országos bajnokság pénteki napján a nemrég még lázas Lakatos Máté nagy csatában kikapott Hranek bokszklubos ellenfelétől. Eszenyi Daninak a térde nem bírta, így egy nyerhető meccsen végül vereséget szenvedett. Balogh Zsolt sem jutott a dobogóra, aki a jó kezdés után folyamatosan eresztett le edzője szerint, így ő is vereséget szenvedett.

Nyert azonban Komor Norbi és Söprűs Zsolt, illetve ma kezdi meg a versenyt Győrösi Sanyi.

Mint Salánki László edzőtől honlapunk megtudta, ettől a versenytől a magyar bajnokságokon változott a pontozás módja. Az 5 pontozóbíró mindegyikének bent maradnak a szórásban a pontjai, s nem veszik ki random módon valamelyik kettőét. Ezért az egyhangú pontozás (csak itt, a magyar küzdelemsorozatokban) 5-0-t ér, emellett van 4-1, 3-2 is. Plusz természetesen megmaradt a KO és a TKO.

Pénteki eredmények:

48 kg: Eszenyi Dániel (DVSC) - Pintér Sziriusz (Kaposvár) 0-5

50 kg: Balogh Zsolt (DVSC) - Márton Ábris (Miskolc) 1-4

57 kg: Lakatos Máté (DVSC) - Kiran Murat (Hranek) 2-3

75 kg: Söprűs Zsolt (DVSC) - Baranyi Péter (UTE) 5-0

+80 kg: Komor Norbert (DVSC) - Dancsi Péter (Pesterzsébet) 5-0

Salánki László véleménye

Lakatos Máté ellenfele erős és technikás srác. Azt hiszem, ha Máté igazán jó állapotban van, máshogy alakul ez a meccs. Ám azt kell mondjam, hogy most megérdemelt volt az ellenfél győzelme, igaz volt, aki a meccs után azt mondta, Máté szerepelt jobban. Azt el szeretném mondani, hogy Máté kedden kezdett el igazán a súlyára fogyasztani, addig nem tudott, mivel 39 fokos láza volt. Öszességében pedig nem tudta kibokszolni magából azt, amit tud. Azonban ezzel együtt sem került veszélybe a válogatottsága. Kár érte, hiszen én őt reálisan döntőbe vártam.

Komor Norbi harmadjára találkozott mostani ellenfelével. Ismertük, tudtuk milyen, a nagy súly- és magasságbeli fölény a másik fiú javára szól, de a bokszban Norbi volt jobb. Az első másodperctől uralta Komor a meccset, s bár a másik srác volt, hogy térdelt, majd lábsöprést alkalmazott, ennek ellenére teljesen egyértelmű volt Norbi fölénye és egyhangúan győzött a pontozóknál is. Már az érdekes volt, hogy végigment a meccs, hiszen intették a fiút és padlóra is került ütéstől.

Söprűs Zsolt az első menetet simán hozta, a másodikban hullámzó volt, de a harmadikat egyértelműen ő nyerte megint. Önmagához képest kifejezetten összeszedett volt és megérdemelten nyert. Szombaton sokkal nehezebb dolga lesz majd.

Balogh Zsolt kapcsán: nem lehet elfogadni azt, ha így bunyózik valaki, holott meg tudta volna verni ellenfelét. Ebben sokkal több volt, hiszen szerintem képzettebb a másik fiúnál! Az első menet az övé volt, de aztán érthetetlen módon esett vissza a hozzáállása. Kérdeztem is tőle, akar-e nyerni, s azt mondta igen. Visszament, próbálkozott is, de csak nem azt hozta, amit az elején. Azt hitte annyi elég volt... Sajnos közel sem bokszolta ki magából a tudását, pedig ő egy nagyon ügyes srác.

Eszenyi Dani, akit ugye nem én edzek, problémákkal küszködött. Ehhez képest azt kell mondjam igazán jól teljesített. Amíg bírta lábbal a leforgásokat és a taktika szerint tudott bunyózni ügyesen oldotta meg feladatát. Tudtam előre, hogy a thai-boxos múlttal is rendelkező ellenfelével szemben mire lehet számítani, ám a második menet feléig működött a taktika. Utána Dani már nem igazán tudta megtenni, amit kellett volna, hiszen a kondija is alaposan visszaesett. Ám az, ahogyan a felkészülés során a térdét kímélnie kelett sok mindent megmagyaráz, hiszen közel sem tudott annyit edzeni, amennyit kellett volna.

Szombati program

50 kg: Győrösi Sándor (DVSC) - Varga Béla (Tatabánya)

75 kg: Söprűs Zsolt (DVSC) - Hadari Dávid (Vasas)

+80 kg: Komor Norbert (DVSC) - Kocsis Richárd (Miskolc)

Azt gondolom, hogy talán Söprűs Zsoltnak lesz a legnehezebb dolga, ő egy nagyon komoly ellenfelet kapott. Azt mondom, ha őt megveri, akár magyar bajnok is lehet. Meglátjuk. Komor Norbi szombati vetélytársát eddig négyszer verte már meg, remélem most is ezt teszi, de oda kell figyelni majd a magas fiúra. Győrösi Sanyi a ringben nagyon ügyes és kezdeményező, edzésen kéne jobban odatennie magát. Ellenfelét én nem ismerem, de Sanyi azt mondta látta már bunyózni. Elvileg megverheti, ha a jó formáját hozza - mondta Salánki László.

- dvscboxing.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!