Sport

2014.09.05. 12:57

Tabaka, vagy Magosi? Esetleg valaki más?

Debrecen - Jelenlegi és egykori kedvencek szállnak harcba a bajnoki pontokért Debrecenben.

Debrecen - Jelenlegi és egykori kedvencek szállnak harcba a bajnoki pontokért Debrecenben.

A hét végén megkezdődik a salakmotoros egyéni magyar bajnokság küzdelemsorozata. A három viadalból álló széria első állomása szombaton 16 órától a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion lesz, majd a tervek szerint szeptember 20-án Nagyhalászon, míg október 11-én Gyulán csatáznak a vaspapucsosok a pontokért.

Külföldiek is

A kiírás értelmében a fordulókban 12 versenyző méri össze erejét 15 futamon keresztül; a 12 etapos alapszakaszt követően a legjobb nyolc két elődöntőben csap össze, ahonnan a két-két legjobb kerül a fináléba. Az előzetes nevezések után számítani lehetett Benkő Roland és Balogh Csaba részvételére, ám előbbi brit ligás elfoglaltsága, utóbbi pedig sérülés miatt nem indul a cívisvárosban. A jelenlegi helyzet alapján hét magyar versenyző, Tabaka József, Magosi Norbert, Fekete Sándor, Tihanyi Sándor, Tabaka Róbert, Kovács Roland és Nagy Patrik áll majd starthoz. Külföldről a bolgár Milen Manev és az osztrák Jannik Klein érkezik, illetve egy lengyel kontingens, Lukasz Kret, Grzegorz Bassara, Dawid Matura és Mateusz Wieczorek, közülük kerül ki a tartalék.

Talán mondanunk sem kell, a viadal favoritja Tabaka József és Magosi Norbert, így várhatóan kettőjük között dől el az első hely sorsa. Ez a papírforma, éppen ezért, ha más diadalmaskodna, az óriási meglepetés lenne.

A viadalra a 14 éven aluli gyermekek ingyen mehetnek be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!