Sport

2014.05.30. 08:50

Az ország legjobb négy csapata között

Budapest - Hatalmas szívvel, igazi csapatként játszottak a debreceni kosarasok.

Budapest - Hatalmas szívvel, igazi csapatként játszottak a debreceni kosarasok.Budapesten, a Vasas Pasaréti Sportcentrumában rendezték meg a 11 éves leány kosárlabdázók országos döntőjét 16 csapat részvételével, ahol Debrecent a Ziccer Fehértigrisek leánycsapata képviselte – melynek sikerült bekerülni a legjobb négy közé.

Nagy meglepetésre az első mérkőzésen a pécsi csapatot rendkívül jó védekezéssel és bátor játékkal sikerült két vállra fektetni. Szabó Zitát és Molnár Adrit nehezen tudták megállítani, de mindenkit dicséret illet a fegyelmezett védekezés miatt. A Szekszárddal a regionális döntőn találkoztak már a hajdúságiak, akik akkor 40 ponttal kaptak ki, ezúttal viszont sokkal bátrabban játszottak, joggal dicsérte meg fejlődésüket az ellenfél szakmai stábja.

A torna meglepetéscsapata lett a cívisvárosi a budapesti Török Sasfiókák legyőzésével. A Sopron ellen kijött, hogy kilenc embernek az volt az első ilyen nagy tornája. Viszont ez volt az első meccs, ahol az egész csapat összefogottan védekezett és támadott. A Ziccer Fehértigrisek leánycsapatából Szabó Zita bekerült a torna válogatottjába.

Érdekesség, hogy Kecskeméti János csapata utoljára 2004-ben, Baján jutott egyesületi országos döntőn a legjobb négy közé, pont akkor, amikor a most pályára lépő Kecskeméti Csenge született. – Nem gondoltam volna, hogy ilyen szép eredményt érünk el, nagy rang a legjobb négyben lenni. Szeretném megköszönni a szülőknek, hogy lehetőséget teremtettek a gyerekeknek a sportoláshoz, nélkülük soha nem jutottak volna ilyen élményhez. Hálával tartozunk a Ziccer Tigriseknek, hogy lehetővé tették a versenyeztetésünket, valamin hálásak vagyunk Máté Katának a DKA-DSI edzőjének az együttműködésért – mondta Kecskeméti János, az együttes trénere.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!