Sport

2014.04.30. 10:42

A legendával szimultánozhattak

Debrecen - A Debreceni Sakkiskola Egyesület közreműködésével második alkalommal rendezték meg a Fórum Kupa Sakkfesztivált.

Debrecen - A Debreceni Sakkiskola Egyesület közreműködésével második alkalommal rendezték meg a Fórum Kupa Sakkfesztivált.

A rendezvény rangját emelte Portisch Lajos nemzetközi nagymester, a nemzet sportolója, olimpiai bajnok, többszörös világbajnok-jelölt 30 táblás szimultánja. A 77 esztendős legendás sakkozót megverni ugyan senki nem tudta, de négy résztvevő, Radácsi Márton, Jakab Kincső, Bodnár Máté és Kereki Dávid döntetlen ért el, ami nagy büszkeséggel töltheti el a versenyzőket, s edzőiket.

A versenyen végül több mint 70 fiatal mérte össze erejét, a kategóriák győztesei: Nagy Kamilla (U8 lány, Debreceni Sakkiskola), Hajdó Hanna (U10 lány, Huszár Gál Ált. Isk.), Kacsándi Lili (U12 lány, Debreceni Sakkbarátok), Szabó Natália (U14 lány, Debreceni Sakkbarátok), Berei Kornél (ovis, Debreceni Sakkiskola), Magyar Gergő (U8 fiú, Dózsa Gy. Ált. Isk.), Szilágyi Norbert (U10 fiú, Püspökladány), Kerekes Patrik (U12 fiú, Debreceni Sakkiskola), Radácsi Márton (U14 fiú, Debreceni Sakkiskola), Kereki Dávid (U18 fiú, Tóth Árpád Gimnázium).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!