Sport

2014.02.10. 11:01

Minimál stílusban, de otthonosan Szocsiban

Szocsi - Nagy Konrád szereti a versenypálya jegét, ami várhatóan javul még szombatig.

Szocsi - Nagy Konrád szereti a versenypálya jegét, ami várhatóan javul még szombatig.

A pénteki ünnepélyes megnyitót követően beindult a nagyüzem Szocsiban, a téli olimpia helyszínén. A magyar sportolók közül már többen bemutatkoztak, ám a debreceni Nagy Konrád jégre lépésére még várni kell, hiszen szombaton rendezik a férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres versengését. A Napló kíváncsi volt arra, hogy a cívis olimpikon miként éli meg Szocsiban a mindennapokat.

Ágy és szekrény

– A lenti faluban helyezték el a magyar csapat nagyobb részét, a kilenc korcsolyázó, az edzők és a vezetőség van itt elszállásolva. Valamennyien egy házban vagyunk, szobánként 2-2 fő alszik. A szobatársam egy rövidpályás gyorskorcsolyázó, ami egyáltalán nem jelent problémát, hiszen jól ismerjük egymást, a short track-es karrierem során a külföldi versenyeken nagyrészt vele voltam egy szobában. Próbálta mindenki otthonossá tenni a sajat kis lakrészét, nálunk például kint lóg a magyar zászló és a „Magyar csapat" feliratú molinó az erkélyen. A lehetőségeinkhez képest belaktuk a szobákat. Kicsit üres a lakrész, ugyanis ezek az apartmanok az olimpia után lakások lesznek, s hiába van kialakítva a konyha, a nappali és a hálószoba, még nincsenek beépítve, így mindössze szekrényünk és ágyunk van. Ám igazából ez teljesen elég, hiszen nagyrészt edzésen vagyunk, illetve az éttermi részen, vagy a kikapcsolódásra szolgáló „játék sátorban” töltjük a szabadidőnket – adott pontos tájékoztatást a Szocsiban uralkodó helyzetről a debreceni gyorskoris.

Jó, de még jobb lesz

Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy a pálya hogyan fekszik Nagy Konrádnak. – A nagypályás gyorskorcsolya helyszíne nagyon tetszik, kifejezetten este nagyon szép az aréna. A jeget is szeretem, egész jól megszoktam az eddigi edzések alatt. Vannak olyan versenyzők, akik panaszkodnak a jég minőségére, ami szerintem egyáltalán nem vészes, de vélhetően még jobb lesz a versenyekre – fogalmazott a nagypályás versengés egyetlen magyar képviselője.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!