Sport

2014.01.14. 15:54

Szépen lassan összeért a debreceni röplabdacsapat

Debrecen - Január 24-én a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának Sportcsarnokában fogadja a Dágot a DEAC.

Debrecen - Január 24-én a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának Sportcsarnokában fogadja a Dágot a DEAC.

Az alapszakasz végéhez közeledik az NB I-es férfi röplabda bajnokság. A DEAC színeiben versenyző röplabdások számára szeptember elején kezdődött el a verseny, már az első mérkőzéseken igen erős ellenfelekkel került szembe a csapat.

Ahogy az várható volt, általában a riválisok kerültek ki győztesen a párharcokból, aminek legfőbb oka a megfiatalodott csapat rutintalansága volt. Mindezek mellet az első mérkőzéseken különböző okok miatt olyan rutinos játékosokat is nélkülözni kényszerült a DEAC, mint Barna Bertalan, Magyar Tamás, Mészáros Zoltán.

A 2013-as év végére kezdett beérni a fiúk fáradozása, a befektetett energia meghozta a jobb eredményeket. Előbb hazai pályán a MAFC csapatát tudták 2:3-ra megszorítani, majd idegenben a Pécstől is sikerült pontot rabolni. Ez meghozta a fiúk önbizalmát, bár a következő hazai meccsen a tartalékos DEAC-ot megérdemelten győzte le a Sümeg csapata. December 20-án a rivális Győrt fogadta a DEAC, és nagyszerű játékkal 3:1-re biztosan győztek a hazaiak. A jó sorozat után a visszavágóra nem kellett sokáig várni, január 11-én Győrben mérte össze újra az erejét a két csapat. A győzni akarás mellet kítűnő teljesítményt produkált a csapat, amit a győriekről is el lehet mondani. Nagy csatában, de megérdemelten a DEAC győzedelmeskedett 3:2-re. Az alapszakasz mérkőzései közül itthon a Dág csapatát fogadja DEAC január 24-én 17 órától az Agrárcsarnokban.

HBN


Az NB I-es csapat játékosai: Barna Bertalan, Szalóki István, Bakóczi András, Szabó Zoltán, Magyar Tamás, Béke Gergő, Mészáros Zoltán, Remete László, Bán Balázs, Bankó Dávid, Buglyó Balázs, Kiss Dávid, Boros Balázs. Edző: Fodor Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!