Sport

2013.12.05. 11:19

Nemzetközi futsaltornát nyert Magyarország

Debrecen - A fináléban kiélezett mérkőzésen tudták legyőzni a szlovákokat.

Debrecen - A fináléban kiélezett mérkőzésen tudták legyőzni a szlovákokat.

Idén első alkalommal rendezték meg a hallássérült futsalosok számára az MHSSZ Futsal Nemzetközi Négyestornát, amelynek Irkény adott otthont. A házigazda magyar csapaton kívül Csehország, Ausztria és Szlovákia nemzeti válogatottjai léptek pályára, hogy összemérhessék tudásukat a körmérkőzéses rendszerben lebonyolított viadalon. Machalek Attila csapatában több debreceni játékos, Borna Gábor, Dalanics Róbert, Huszár Lajos, Asztalos Roland, és Szabó Zoltán is helyet kapott.

A négyestorna záró mérkőzését Magyarország és Szlovákia válogatottjai játszották, az összecsapás pedig felért egy igazi fináléval, hiszen a végeredménytől függően dőlt el a bajnoki cím sorsa. A rendkívül kiélezett, ki-ki viadalon végül a magyar válogatott szépen helytállt, és 7–3-ra hozta a meccset a szlovákok ellen.

A négyestorna kitűnően szolgálta a válogatottak felkészülését a 2014-es Európa-bajnoki selejtezőkre. Hazánk válogatottja Belorussziával, Olaszországgal és Szlovéniával került egy selejtezőnégyesbe, és noha kevésbé ismerősek az ellenfél csapatai, Magyarország esélyeit mindenképpen növeli, hogy az Európa-bajnokságon való szereplésről döntő minitornának Nagykáta ad majd otthont jövő év február 15-16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!