Sport

2013.12.10. 17:36

„Férfi módra kell küzdeni”

Balmazújváros - Füzesi Ferenc olyan meccset vár csapatától, a Balmazújvárostól, amelynek van értéke és szépsége.

Balmazújváros - Füzesi Ferenc olyan meccset vár csapatától, a Balmazújvárostól, amelynek van értéke és szépsége.

Az NB I-es éllovas MKB-MVM Veszprém ellen küzd meg a férfi kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB I/B-s Kőnig-Trade Balmazújváros együttese.

Az újvárosiak az első fordulótól kezdve harcban vannak, a harmadik körben az NB I-es Mezőkövesdi KC ellen harcolták ki a továbbjutást, és kerültek be a legjobb tizenhat közé. A sors úgy hozta, hogy az idáig nagyszerűen menetelő hajdúsági klub a sorozathoz újonnan csatlakozó veszprémieket kapták ellenfélül a negyedik fordulóban, a felek szerdán 18 órától, telt ház előtt küzdenek meg a a balmazújvárosi Kőnig Rendezvényközpontban.

Csodában bízva

– Óriási lehetőség, hogy az új sportcsarnokunkban fogadhatjuk a világ egyik legjobb együttesét, a Veszprémet. Természetesen nem várhatom el a csapatomtól a győzelmet, a realitás Nagy Lászlóék mellett szól, azonban sokszor láthattunk már csodát a sportban, magam is megéltem egyet pályafutásom során. Férfi módra kell küzdeni, a saját játékunkat akarjuk hozni, a stílusunknak megfelelő produkcióban reménykedem és abban, hogy az adódó lehetőségeket ki tudjuk majd használni. Felkészültünk ellenfelünkből, olyan mérkőzést várok, aminek van értéke és szépsége – mondta Füzesi Ferenc, a Kőnig-Trade Balmazújváros vezetőedzője, aki szerint nagyszerű élmény lesz telt ház előtt játszani.

– Nem kell pluszban motiválnom a játékosokat, a rivális kiléte, valamint a várható szurkolóhad éppen eléggé spannolja a fiúkat. Ez az MK-meccs arra is jó lehet, hogy feledtessük a hétvégén a Nyíregyházától elszenvedett nem várt vereséget – fogalmazott Füzesi.

Az újvárosi mestertől megtudtuk, Salamon Ádám súlyos térdsérülése után rehabilitáción vesz részt, míg Balázs Sándor lágyéksérvvel bajlódik, így ők nem lehetnek a ott az összecsapáson.

A továbbjutás sorsa egyébként egy mérkőzésen dől el, amennyiben döntetlent érnek el a felek, akkor az alacsonyabb osztályú egylet lép tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!