Sport

2013.11.06. 12:18

Akikre még Mészölyék is kíváncsiak voltak

Debrecen - A hagyományokhoz hűen ebben az évben is összegyűltek a 38 éve bajnoki címet szerző Dózsa tagjai.

Debrecen - A hagyományokhoz hűen ebben az évben is összegyűltek a 38 éve bajnoki címet szerző Dózsa tagjai.

Hatalmas rajongás övezte és övezi a napjainkig is az 1975-ben magyar bajnokságot nyert férfi kézilabdacsapatot, a Debreceni Dózsát. Az ikonikus gárda egykori klasszisai szívesen jönnek össze minden esztendőben egy kis nosztalgiázásra, így volt ez idén is.

Jó egészségben

– Örömmel szakítunk időt erre a nem mindennapi alkalomra, szívesen nosztalgiázunk immár 12 éve rendszeresen. Napjainkban már meglepőnek számít, de mindössze 13 játékosból állt az alakulat, s ebből a garnitúrából a korábban elhunyt Szabó Istvánon kívül a Budapesten élő Mészáros István és a Németországban tartózkodó Kordás István nem vett részt az összejövetelen. Szerencsére akik eljöttek az ebédre, azok mind jó egészségnek örvendenek, szinte ,mindannyian űznek valamilyen sportot, legyen szó úszásról, teniszről, vagy éppen kispályás fociról – nyilatkozta a Naplónak Süvöltős Mihály, a sikercsapat kapitánya.

– Nem feledjük, hogy anno a Vasas labdarúgócsapatának két klasszisa, Farkas János és Mészöly Kálmán, illetve a vízilabdázó Konrád János is mindig ott voltak a pesti mérkőzéseinken. Felemelő érzés tudni, hogy a mai napig is emlékeznek ránk, s nemcsak a Hajdúságban, hanem az egész országban, sőt a határainkon túl is.

Lenne rá igény

A vidéki csapatként először bajnokságot nyerő Debreceni Dózsa egykori kiválósága fájlalja, hogy Debrecenben jelenleg nincs élvonalbeli NB I-es férfi kézilabdacsapat, pedig úgy érzi, a szurkolók részéről lenne rá igény. – A múlt heti Magyarország–Spanyolország felkészülési meccsen zsúfolásig megteltek a lelátók a Főnix Csarnokban, ami számomra azt jelenti, hogy a hajdúsági emberek szeretik a színvonalas férfi kézilabdát.

HBN-BN

A bajnokcsapat

Varga István, Dr. Süvöltős Mihály, Sárközi László, Gottdiener László, Lukács László, Lukács János, Kormos János, Szabó István, Pócsi Attila, Takács Sándor, Molnár Ferenc, Kordás István, Mészáros István. Edző: Ökrös István


Köszöntés a barátságos meccsen

A Főnix Csarnokban megrendezett Magyarország–Spanyolország férfi felkészülési mérkőzés előtt Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke köszöntötte a súlyos betegségen átesett, korábbi világválogatott Varga Istvánt, aki a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!