Sport

2013.10.30. 15:16

Megizzasztották a Lokit Pesten

Budapest, Debrecen - 2–1-re nyert a DVSC az Áder Andrással, Áder János köztársasági elnök fiával felálló ESMTK ellen.

Budapest, Debrecen - 2–1-re nyert a DVSC az Áder Andrással, Áder János köztársasági elnök fiával felálló ESMTK ellen.

Az NB III-as ESMTK otthonában, Budapesten lépett pályára a Magyar Kupa negyedik fordulójában a DVSC-TEVA csapata, mely most kapcsolódott be a sorozatba. A debreceniek ugyan a vártnál kicsivel nehezebben, de 2–1-es sikerükkel kiharcolták a továbbjutást a kupában.

A Loki rögtön támadólag lépett fel, sorra dolgozták ki a helyzeteket a debreceniek, Rezes László, Bódi Ádám és Seydi L Imam is veszélyeztetett. Aztán fokozatosan a hazaiak is kezdtek magukhoz térni, olyannyira, hogy a 21. percben vezetést szereztek: Lőrinczy Soma a tizenhatosnál kicselezte Máté Pétert, majd kilőtte a bal felsőt. A folytatásban próbáltak egyenlíteni Kondás Elemér tanítványai, erre több játékosnak is megvolt a lehetősége, ám a helyzetek rendre kimaradtak.

A második félidőben is egyértelműen a vendégek domináltak, aminek meg is lett az eredménye: a 62. minutumban Szakály Péter mintegy 12 méterről a léc alá lőtt, 1-1. Az egalizálás után is tovább nyomott a Loki, mely a 88. percben meg is szerezte a vezetést, és ezzel a győzelmet. Szakály jobb oldali beadását Dalibor Volas fejelte közelről a kapuba. Sőt, a mérkőzés legvégén Szakály duplázhatott volna, a középpályás Dombi Tibor jobb oldali beadását követően négy méterről stukkolt a kapu felé, de Bonica Sebastian bravúrral hárított.

A DVSC legközelebb vasárnap, a Szusza-stadionban lép pályára, a Loki az OTP Bank Liga 13. fordulójában az Újpest FC-vel csap össze.

HBN


A tények

Magyar Kupa, 4. forduló

ESMTK – DVSC-TEVA 1-2 (1-0)

Budapest, 500 néző. Vezette: Botló (Kis Z., Iványi)

ESMTK: Bonica – Bányai, Nemes, Soós, Pintér – Surányi, Áder, Kazi, Havlik (Kiss D. 66.), Rápó (Zimon 86.) – Lőrinczy

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Ludánszki, Ferenczi – Bódi (Se. Bouadla 46.), Spitzmüller, Szakály, Rezes (Dombi (76.) – Volas, Seydi (Szécsi M. 46.)

Gól: 1-0 Lőrinczy (21.), 1-1 Szakály (62.), 1-2 Volas (88.)

Sárga lap: Kazi (17.), Spitzmüller (38.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!