Sport

2013.10.29. 07:49

Jó hangulatban készül a kézilabda válogatott

Debrecen - Már Debrecenben edzőtáboroznak a honi legjobb férfi kézilabdázók, akikre szombaton hatalmas derbi vár.

Debrecen - Már Debrecenben edzőtáboroznak a honi legjobb férfi kézilabdázók, akikre szombaton hatalmas derbi vár.Hétfőn megérkezett Debrecenbe a magyar férfi kézilabda-válogatott, mely szombaton 16 órától felkészülési mérkőzést vív a világbajnok Spanyolország ellen a Főnix Csarnokban. A találkozót megelőzően a magyar klasszisok egy héten át a cívisvárosban edzőtáboroznak, hétfőn este Mocsai Lajos és a szakmai stáb már edzést vezényelt a fiúknak a Hódos Imre Sportcsarnokban. A játékosok előbb bemelegítő, erősítő gyakorlatokat végeztek, aztán két csapatra osztva fociztak, majd következett a labdás gyakorlás: párokban dobálóztak, és a kapura lövéseket tökéletesítették, végül pedig következhetett a levezető nyújtás.

Sikerre éhesek

A végig jó hangulatú tréninget követően beszélgettünk a válogatott szövetségi kapitányával, Mocsai Lajossal.

– Harminc éve járok Debrecenbe, ahol a kézilabdának mindig is hatalmas respektje volt. Itt remek a feltételrendszer, a szálloda, a csarnok, az étkezés, mind-mind tökéletes, ezért is jöttünk ide – tudtuk meg a kapitánytól, aki felvázolta a csapat elkövetkezendő programját is. – Heti két edzéssel készülünk csütörtökig, pénteken pedig van egy zártkapus stratégiai meccsünk a spanyolok ellen, majd szombaton jön a mérkőzés. Nem készülünk tudatosan riválisunkra, hanem inkább a magunk védő-támadó játékát próbáljuk gyakorolni – avatott be Mocsai az előttük álló napok ütemtervébe.

A válogatott június közepén találkozott legutóbb, mikor Veszprémben a macedónok ellen kiharcolták a jövő évi Eb-részvételt. A mestertől arról is érdeklődtünk, hogy látja, jelenleg milyen formában vannak a kézisek. – A játékosok nagyon szeretik, és tisztelik a válogatottságot, mindig keményen dolgoznak, lehet rájuk számítani. Jó állapotban látom őket, ambiciózusak, sikerre éhesek. Éppen ezért kiemelkedő csatára számítok a hétvégén, a spanyolok óriási játékerőt képviselnek, 14 világbajnokkal érkeznek, jó lenne egy figyelemfelkeltő eredményt elérni hazai közönség előtt.

A válogatott a 2014. januári, Dániában rendezendő Európa-bajnokságra készül jelenleg. A kontinensviadalon a magyarok a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal alkotnak majd egy csoportot.

A „Nagy dobás” szerdán

A balmazújvárosi Kőnig Rendezvényközpontba (4060 Kastély kert u. 1-2.) érkezik Nagy László, a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya szerdán 13.30 és 15 óra között a „Nagy dobás” elnevezésű sportrendezvényre. A klasszis látogatásának a célja, hogy a gyerekekkel való közös edzés során sikerüljön minél több embert megnyerni a kézilabda sport számára. Az egy órás program során pár perces bemutató mérkőzésre is sor kerül. A férfi kézilabda NB I-be igyekvő balmazújvárosi felnőtt csapat méri össze erejét a Nagy Lászlóval kiegészülő junior csapattal szemben. A sportbemutató után minden gyereknek és felnőttnek lehetősége lesz közös fotót készíteni Nagy Lászlóval, vagy autogramot kérni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!