Sport

2013.09.20. 10:07

Megküzdött az aranyért a debreceni sakkozó

Debrecen, Kalocsa - Egy vereséget követően veszélybe került a címvédés.

Debrecen, Kalocsa - Egy vereséget követően veszélybe került a címvédés.

Idén immáron 33. alkalommal rendezték meg a Hexasakk Országos Bajnokságot, amelynek most Kalocsa adott otthont. A hét fordulós svájci rendszerű tornára egy kiegyensúlyozottan erős mezőny állt össze, a versenyen pedig tiszteletét tette öt nemzetközi mester- illetve nagymester is, hogy eldöntsék a bajnoki cím sorsát.

A megmérettetés a papírformának megfelelően indult, az exvilágbajnok Rudolf László – aki a verseny első számú kiemeltje volt – és a címvédő debreceni Sütő Péter kettős győzelemmel rajtoltak és az élre álltak. A harmadik fordulóban egymás ellen játszottak, itt a rutinos Rudolf felülkerekedett a cívisvárosi versenyzőn, ezzel pedig úgy tűnt, elszálltak a debreceni címvédés esélyei. Ám az erőpróba negyedik fordulójában a budapesti Gados László legyőzte az addig veretlen Rudolf Lászlót, tehát az élmezőny négyes holtversenybe került. A fináléban Sütő már nem engedte ki a kezéből az újra felcsillanó aranyérmet, megnyerte a Gados elleni rangadót és szépen hozta a hátralévő partikat is. A bátaszékről érkező Rudolf László végül fél pontos különbséggel kikapott Rutkovszky Tibor ellen, így be kellett érnie az ezüstéremmel.

Végeredmény:

1. Sütő Péter, Debrecen, 6.0 pont

2. Rudolf László, Bátaszék, 5.0 pont

3. Vámosi Albert, Szálka, 4.5 pont

4. Rutkovszky Tibor, Miskolc, 4.5 pont

5. Gados László, Budapest, 4.5 pont

6. Szabó M. Zoltán, Pécs 3.5 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!