Sport

2013.09.23. 13:16

Meg kell törniük az átkot

Debrecen - A DVSC-TEVA egyelőre másolja az elmúlt szezont, idegenben három meccsből egy pont az őszi mérlege.

Debrecen - A DVSC-TEVA egyelőre másolja az elmúlt szezont, idegenben három meccsből egy pont az őszi mérlege.Nagyon nem megy a Lokinak az otthonától távol, a legutóbbi bajnoki évadban is sorra jöttek a vereségek idegenben és a nyáron indult pontvadászatban is bukdácsol a gárda, ha elhagyja az Oláh Gábor utcát.

Szombathelyen 1–1-es döntetlent játszott a piros-fehér tizenegy, majd Pécsett és – a múlt vasárnap – Győrben is kikapott. A 3–0-ás vereséget követően faggattuk a hazai pályán hibátlan mérleget felmutató gárda jobbhátvédjét, Lázár Pált és szakvezetőjét, Kondás Elemért.

Fejben dől el

– Igaz, hogy nagyon korán gólt kaptunk, de ez sem indokolta azt a játékot, amelyet bemutattunk az ETO ellen – fogalmazott önkritikusan a védő. – Egyszerűen érthetetlen, hogy itthon ütünk-vágunk, agresszívek vagyunk és dominálunk, addig idegenben erre képtelenek vagyunk. Nagyon csalódott vagyok, mert előzetesen semmi jele nem volt annak, hogy szinte helyzetünk sem lesz Győrben. Bíztam a sikerben, győzni mentünk a Rába-partjára és ez lett belőle... Úgy gondolom, nagyrészt fejben dől el, miként teljesít egy csapat, valamiért idegenben nem azt nyújtjuk, amire képesek vagyunk. Beszélnünk kell róla és közösen ki kell lábalnunk a mostani helyzetünkből – mondta Lázár, aki győzelmekkel feledtetné a győri vesszőfutást.

Hosszú az út hazafelé

Egyetértett Lázár Pállal Kondás Elemér is, aki ugyancsak a 2. percben bekapott gólt említette legelőször. – Nagyon rosszul kezdtünk, úgy tűnt, megvagyunk létszámban hátul, a beadást Mészáros megcsúsztatta, érkezett Völgyi és a kapuba bombázott, ezt a szituációt jobban kellett volna lereagálnunk. Annak ellenére, hogy a gól kicsit megfogta a csapatot, utána átvettük az irányítást, de az utolsó passzokat elrontottuk, ezért nem sikerült nagyobb ziccereket kialakítanunk. A szünet után váltottunk, de az újabb védelmi hibával megpecsételtük a sorsunkat. Kétségtelen, nem jönnek idegenben az eredmények, bár más-más okok miatt vesztettünk pontokat a Haladás, a Pécs és az ETO ellen. Biztos, hogy lélektani, mentális eredője van a sikertelenségnek, ezt kell majd orvosolnunk. Két hazai összecsapás előtt állunk az MTK illetve a Paks ellen, össze kell kapnunk magunkat és az itthoni eredményes játékunkat át kell mentenünk az idegenbeli meccsekre is – nyilatkozta a DVSC-TEVA mestere, aki kérdésünkre elárulta, a vereséget követően nem csupán a Győr-Debrecen távolság miatt volt nagyon hosszú a hazafelé vezető út.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!