Sport

2013.08.05. 07:18

Nehezen jött össze a győzelem

Debrecen, Mezőkövesd - Az első félidőben kihagyott ordító ziccerek után végül csak kiharcolta a sikert a DVSC.

Debrecen, Mezőkövesd - Az első félidőben kihagyott ordító ziccerek után végül csak kiharcolta a sikert a DVSC.

Az újonc Mezőkövesd Zsóry SE gárdáját győzte le 1–0-ra az Oláh Gábor utcán az OTP Bank Liga NB I. 2. fordulójában a DVSC-TEVA csapata. A Loki ismét hazai pályán küzdhetett, hiszen a Mezőkövesd sporttelepét még építik, ezért felcserélték a pályaválasztói jogot. A borsodiak legutóbb az MTK otthonában 3-0-s vereséget szenvedtek, míg a Loki 7–1-re leiskolázta a Kaposvárt – ezekkel az előzményekkel feszült egymásnak a két együttes vasárnap este.

Meddő fölény

Óriási Loki-helyzettel indult a találkozó, Bódi Ádámnak készítettek le, akinek jó húszméteres lövése a kapufán csattant, a labda ezután Dalibor Volas elé pattant, a csatár fölé durrantott. Nem sokkal később, az ötödik percben a DVSC egy szöglet után veszélyeztetett, előbb Ibrahima Sidibe csúsztatását, majd Igor Morozov fejesét védte Szántai. A nyolcadik minutumban ismét megszerezhették volna a vezetést a piros-fehérek, Sidibe fejéről felpörgött a labda, Lázár öt méterről bólintott, ám a kövesdi kapus ezt is kiütötte. Sajnos az esetnél Sidibe összefejelt Szalaival, a szenegáli támadó összerogyott, és le is kellett cserélni, helyére Szakály Péter érkezett. A folytatásban továbbra is a Loki akarata érvényesült, ám hiába alakította ki egyre-másra Kondás Elemér alakulata a helyzeteket, Szántai mindent védett. A félidő derekán Szakály hozta magát helyzetbe, a befejezés azonban nem sikerült, ellőtt a kapu mellett. Ezt követően újabb hatalmas ziccerek maradtak ki: Kulcsár Tamás először nyolc méterről mellé fejelt, majd pedig rávezette a kapusra a labdát, és centikkel a bal kapufa mellé gurított. A szünet előtt is többször előnybe kerülhetett volna a Debrecen, a végén mégis 0–0-nál következett a félidő.

Kapásból

A második félidőben is a Loki irányította a játékot, ám a gól tovább váratott magára. Az 58. percben Szakály adott középre, Volas pedig négy méterről mellé fejelt. A másik oldalon George játszott Olasz elé, aki alig lőtt fölé a tizenhatosról. A sok-sok helyzet végül a 80. percben góllá érett, a csereként beállt Dombi Tibor ívelt át Szakálynak, akinek kapáslövése Horváth Zoltán hátán megpattanva a hálóban landolt. A végjátékban hiába próbált egyenlíteni a Mezőkövesd, igazán nem tudták veszélyeztetni Verpecz kapuját, így maradt az 1–0-s DVSC-győzelem.

A megsérült Sidibét egyébként kórházba szállították, és a hírek szerint súlyos agyrázkódással kezelik.


A tények

OTP Bank Liga, 2. fordulóDVSC-TEVA – Mezőkövesd 1-0 (0-0)Debrecen, 3500 néző. Vezette: Vad II ((Erős, Tóth V.)

DVSC: Verpecz – Lázár, Morozov, Mészáros, Korhut – Kulcsár, Zsidai, Se. Bouadla (Dombi 71.), Bódi – Sidibe (Szakály 14.), Volas (Horváth Z. 61.)Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs. (Búrány 71.), Szalai, Hegedűs D., Éles – Dobos, Farkas B., Bognár (Petneházi 57.), Melczer – Menougong (Hamar 74.), Olasz D.

Gól: 1-0 Szakály (80.)

Sárga lap: Éles (21.), Morozov (50.), Menougong (66.), Dombi (82.), Melczer (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!