Sport

2013.07.14. 18:19

A debreceni pólósok remekelnek az Universiadén

Kazanyban jelenleg is zajlik az Universiade, melynek küzdelemsorozataiban több debreceni sportoló is megmérettet.

Kazanyban jelenleg is zajlik az Universiade, melynek küzdelemsorozataiban több debreceni sportoló is megmérettet.

A DVSE-t a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként Halek Márton és Chilkó Márton képviseli, akik gólokkal és nagyszerű játékkal veszik ki a részüket a sikerekből. A csoportkör utolsó összecsapásán, Kanada ellen Halek négy találattal a magyarok legeredményesebbje volt, a negyeddöntőben pedig két-két góllal járultak hozzá az elődöntőbe jutáshoz a hajdúsági legények. Az USA felett aratott győzelmet követően Halek nyilatkozott a Naplónak.

- A felkészülés közben változásokon áteső Universiade-csapat végleges kerete az indulás előtt mindössze két hetet tudott közösen készülni, ám ennek ellenére nagyon jól összekovácsolódott a gárda. Nem is kérdés, hogy benne van-e az együttesben az aranyérem, de ki kell érdemelnünk, hiszen előttünk van még egy elődöntő az olaszokkal, ami nagyon nehéz találkozó lesz. Szeretnénk bejutni a döntőbe, nem elégszünk meg azzal, hogy a négy között vagyunk, a fináléban pedig már bármi megtörténhet, bárki is legyen az ellenfél – vélekedett a Debrecen kiválósága.

- Szerencsére jól megy a játék, minden vízben töltött másodperccel próbálom bizonyítani, hogy nem hiába gondolt rám Vincze Balázs, amikor utólag behívott a válogatott keretbe. Elsősorban védőként kell helytállnom a mérkőzéseken, így nem én vagyok elsősorban az, akitől a gólokat várják, de ennek ellenére rendre bemennek a lövéseim, aminek nagyon örülök, hogy gólokkal is hozzá tudok járulni a csapat eredményességéhez.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!