Sport

2013.06.04. 13:10

Torun-ban vívnak a sikerekért

Debrecen - Június 5-től 8-ig rendezik meg Lengyelországban az U23-as vívó Európa-bajnokságot.

Debrecen - Június 5-től 8-ig rendezik meg Lengyelországban az U23-as vívó Európa-bajnokságot.Közeledik az újabb megmérettetés Mihály Kata és Zavoda Dóra, a Debreceni Honvéd Sportegyesület (DHSE) két párbajtőrözője számára, hiszen keddtől a toruni utánpótlás Eb-re készülő magyar válogatott kerettagjaiként lépnek majd pástra.

Két DHSE-s még nem volt

A nagy megmérettetésen az öreg kontinens legjobb utánpótlásai vesznek majd részt, hiszen ott lesznek majd a világranglista élmezőnyéhez tartozó oroszok, illetve románok is. A Lutz Alexandra (BVSC), Várnai Vivien (Honvéd), Mihály Kata és Zavoda Dóra négyes idén mind egyéniben, mind csapatban megmérettetik magukat. Viszont a DHSE számára a legjobb hír, hogy még sosem képviselte az egyesületüket két vívójuk egy kontinenstornán. Mihály Kata egy éve már ott volt az Európa-bajnokságon és egy bronzéremmel térhetett haza.

– Óriási dolog az egyesület számára, hogy két vívót is delegálhat az Eb-re utazó válogatott keretbe – fejezte ki örömét Serra Bendegúz, a DHSE szakmai igazgatója. – Ez azt mutatja, hogy mennyit fejlődtek a lányok és milyen sok munkát fektettek ebbe a sportágba. Nagyon nehéz mezőnyben kell tudásuk legjavát adniuk, hiszen a világranglista legjobbjai is ott lesznek, mint az oroszok, a románok vagy a lengyelek. Ám az olaszok is bármikor okozhatnak nagy meglepetést. Nem lesz könnyű, de benne van a pakliban, hogy a lányok éremmel térjenek haza.

A női párbajtőr egyéni megmérettetései június 5-én lesznek, míg a csapatversenyt 8-án rendezik.

HBM-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!